Introdagen

Tja, så var introdagen avklarad. Bra info + lite slöseri med tid, men, men. :)

Gick hemifrån 3h innan jag började, så hade god tid att hitta till bussar och dylikt utan stress. Gick fel först när jag gått av på rätt hållplats pga flyttade hållplatser, men hittade rätt sedan. Dock har det regnat hela dagen, så det var lite knepigt att behöva knyta om skorna hela tiden samt dra upp och ner kartor ur väskan.

Var i rätt byggnad 1,5h innan jag började och hittat rätt sal och så, så satte mig och läste/fortsatte i kursboken till introkursen. Väl inne i salen blev det allmän info om institutionen och studenthälsa och kåren och annat allmänt och mer specifikt. Massor med olika personer som talade. Sedan blev det en kort, lite mest flummig, "presentation" av programmet. Eller monolog eller vad det nu var.

Så blev vi indelade i mindre grupper på måfå och fick gå med "drivare" och gå runt lite och titta på spellabbet t.ex. som är utrustat med sjukt coola grejer och feta datorer fullpackade med program och andra specialresurser, så det var nice. Vi fick även se biblioteket och lite info om det. Men sen... sen var det bara massa info om kårsektionerna, och allvarligt talat, mitt intresse för det är -100. De andra var säkert intresserade, men jag tyckte mest att det var slöseri med tid. Dessutom drog de över tiden hur mycket som helst och mamma väntade på mig, så när sportsektionen skulle leka nån lek så sa jag bara "f*** this" (i huvudet, var knäpptyst under hela dagen förutom en rättning av öppettider till passerkortsrummet) och gick därifrån. Då hade mamma fått vänta i typ 40min, snart en timme... De verkade ha blivit klara ~1h efter den estimerade utsatta tiden. Eh... nej, det var inte särskilt värt.

Nu är det bara att glatt och smidigt undvika allt vad inspark heter, fixa passerkort så fort som möjligt, köpa ett föreläsningskompendium och försöka plugga ordentligt från första början! *fortsätter läsa kurslitteratur*


Annars lyckades jag uppenbarligen köpa SL-kort för lägre pris än vad deras hemsida säger. Fett nice säger jag och är nöjd. ;)


Dataspelsutveckling ingår i samhällsfakultet. Liiite skämmigt när man är naturare.

1 kapitel

Har nu läst introduktionen och första kapitlet, och är inne på andra kapitlet. :) (har gjort andra saker idag också, haha).

Imorgon gäller det dock äntligen! Visserligen "bara" introdag, men skolan börjar äntligen! Gäller bara att kunna fixa busskortet och hitta imorgon. Ska försöka fixa passerkortet redan imorgon också om jag hinner/kan/vågar/orkar. Men ja, första dagen imorgon. Träffa nya människor! Inte säkert att jag kommer prata med någon, haha, men man kan ju alltid hoppas. På engelskan var vi ju runt 200pers, så det kan ju bli svårt, men här är vi inte alls lika många (har inte räknat, men 30-40 pers kanske?)

Vi får väl se hur det går. ska försöka uppdatera direkt när jag till slut kommer hem, haha. Ska se om jag kan få till att koppla om mobilen till denna bloggen också. Får se. taggad inför imorgon iaf! :)

Börjat

Nu har jag börjat på skolboken. Verkar väldigt bra efter 5 sidor. :)

Snart klar + god natt

Har en bok om "Video game writing and design" som jag tror jag fick på min födelsedag, men inte börjat läsa förens nu (jag är så seg... kan förklara varför min att läsa böcker-hög aldrig verkar krympa...). Den vill jag iaf läsa ut innan jag påbörjar skolböcker, för den är bra och täcker ändå en del av spel-industrin, om än bara writer-delen.

Har lärt mig massa saker av den boken och den är verkligen bra, förutom att den som har proof read it must have been tired or blind or something. Det är sådana meningsfel och tryckfel på något ställe och dubbla ord och ord som har försvunnit och jag vet inte vad. Det blir värre ju längre bak man kommer, så de var väl trötta, haha. Nu är jag smart nog att fatta iaf, men ibland börjar man undra vad de försökt skriva... Men den är slut snart nu iaf, så jag hoppas kunna börja kolla i skolboken mer seriöst imorgon, yay! :)

Och eventuella stavfel av mig här och nu --> snart midnatt. Bear with me.

YES!!!

Boken låg i brevlådan!!! "Andrew Rollings and Ernest Adams on Game Design". YES!!!

Väntan

Idag MÅSTE boken komma! I min väntan så tvättar och spelar jag, och ska väl äta lunch snart. Kom igen bok, ligg i brevlådan!

God natt

Tja, haft kul på Skype, spelat Dragonica, inte fått bok, tvättat lite och hittat ny bra musik på YouTube. Rätt soft dag, även om jag skulle vilja ha lite skola. Alla har börjat utom jag... :o

Skype

Blev indragen på Skype av Dragonica-spelande människor som är ganska roliga att lyssna på. Jag vågar inte prata så mycket, men de är rätt underhållande. Ett gäng ganska omogna killar som verkar vara gymnasieålder (kanske) och neråt. Haha, tja, VÄLDIGT annorlunda att lyssna på måste jag bara säga, men de är nice att spela med iaf. Skypade med Ty också vilket blir ganska mycket mer normala och mogna konversationer, där jag dessutom pratar och övar min spoken English och så. :)

Annars kan jag väl meddela att min bok inte har kommit idag... :( men jag har haft lite kontakt med Fia igen. :)

Spela och vänta på skolan! Och äntligen lite normalt väder man inte svimmar av. :D

Mycket träning

Väldigt mycket Friskis just nu, men har ju inte så mycket annat att göra innan skolan börjar, haha. Och det är ju bra och nyttigt och så så.

Inte hänt något direkt idag. Dragonica låg nere utan synbar anledning under dagen, men annars har jag hängt tvätt, tränat, läst och fixat lite med semesterfotobok.

Men imorgon kan jag äntligen lämna in min studieförsäkran till CSN! Och på tisdag kommer min bok för första kursen (den enda jag beställt än så länge), och på fredag börjar det! Vi får väl se hur det går att skaffa passerkort och sådant, haha. Men jag och mamma har iaf klurat ut hur nära vi kommer vara i Kista. ;)

Mlölis

Vilken minimal lägenhet, men gud vad fin och ljus! Iaf rummet, hallen/köket och badrummet vet jag inte, haha. Men rummet var superfint och ljust och men blev lixom glad när man kom in i det! :)

Det var mysigt hos Mlölis, och verkligen härligt att träffas igen. Alldeles för länge sedan! Men hinns ju inte bli mer på sommaren när det är jobb och sånt ivägen, men vi hoppas på mer nu till hösten och så. :)

Imorgon blir det nog tvätta och läsa. Har alldeles för många böcker som är påbörjade samtidigt, och vill läsa ut min bok om "Video game writing and design" innan min första skolbok/litteratur kommer på tisdag!

Nya blogg.se

Tja, måste säga att just nu så gillar jag blogg.se nya utformning och plattform. Kul att de utvecklas! Nu får vi dock se om det har blivit lättare att blogga i Google Chrome eller inte. Lite därför också som jag inte har orkat blogga, måste html-koda inläggen för att det ska bli som jag vill i Google Chrome. :P
 
Har iaf hittat systemet som jag ska använda för info från skolan och anmäla sig till tentor och så. Måste säga att Daisy är det enklaste hitills efter KTH:s version och Mondo! Och man kan ställa in om att få mail när man kan börja anmäla sig till tentor och annat. Super! På tal om skolan så kommer första litteraturen som jag beställde på tisdag! Yes! Läsa på i förväg! Åh, längtar efter det. Och på måndag kan man ÄNTLIGEN lämna in studieförsäkran till CSN, haha. Och sen på fredag är det introdagen. Skolan kommer äntligen! Wie! :D
 
Men nej, nu måste jag springa, ska åka till Mlölis och försöka klämma mig in i deras minimala studentlägenhet (hon har 18kvm, men ändå), haha. ;P
 
 
EDIT: DET FUNKAR I GOOGLE CHROME! Välkommen tillbaka ojobbiga blogg... ;__;

Människor och teknik

Man måste ju bara älska folk som inte riktigt kan teknik:


A: “You do not get computer viruses by putting in a disc that was in the garbage [in your computer].”
B: “Of course you do! You don’t know what the h*** you’re talking about!”

Utdrag från Too bad you can't Ctrl-x coworkers


C: “Well, here’s the problem. Your computer has a 200GB hard drive and you’re using 193GB of space. Copy your old personal files to DVD and clean out your personal files. It should run better then."
[...]
D: “No! The dishwasher! You told me to clean out my files, so I did! I think the keyboard shrank a little in the hot water cycle, though. Should I have used cold water only?”

Utdrag från Dawn ultra dumb


E: “The browser is going real slowly…I think I ran out of internet.”
F: "What?"

Utdrag från There are only so many tubes

Sporadiskt

Ja, nej, bloggen har blivit väldigt sporadisk. Har lixom glömt bort den, och inte riktigt orkat. Men jag vet inte, kanske blir roligare nu igen med nya linjen och skola och så. :)

Idag vart jag hos S iaf, så roligt! Hon visade mig några nya roliga sidor på nätet dessutom, så blir mycket skratt och surf nu, haha. Annars väntar jag mest på att skolan ska börja, medan jag har börjat lite mer seriös viktminskningsansträngning (En av få roliga saker med svenska språket - man kan bygga hur löjligt långa ord som helst, haha) som går ganska bra. Kommer bli mer Friskis nu också tror jag, så ja. Fick hallon av S idag iaf som jag lagt i frysen. :)

RSS 2.0