Plugg

Händer inte så mycket, som vanligt ungefär. Pluggar ungefär. Läser lite. Sms:ar och äter mat och allt vad man nu gör för att överleva och lite till, haha.

Jo, jag har fått mina skolböcker nu! Väldigt skönt nu kan jag läsa ifatt så att säga och sådär. Ett 10kg paket med 12 böcker, och fortfarande saknas en bok! Dock är det "bara" ett engelsk-engelskt lexikon, så på det viset så är det inte så farligt.

Har hälsat på mormor också, som verkar bli lite bättre varje dag. Det är skönt. :)

...

J skulle ha kommit idag och stannat till på torsdag, men bara någon timme innan tåget skulle gå så blev han sjuk. Klart han inte kan komma då. Jag hoppas han blir bättre snart.

Har inte direkt gjort något i helgen. Hälsat på mormor idag med mamma på sjukhuset. Hon och hennes knä verkar bli bättre iaf.

Fia!

Idag så kom jag äntligen iväg till Fia! Och jag hittade hem till henne själv från bussen! :D (man får gå en bit beroende på vilken buss man tar. Den som stannar supernära hennes hus går typ aldrig på dygnet irriterande nog). Vi pratade typ konstant under de typ sex timmarna jag var där, och vi tittade på filmen Brides Maids, så nu har jag äntligen sett den! Inte världens bästa film, men fortfarande rolig och så. Sen zappade vi runt på TV:n och såg lite Top Model 11 och konståkning och Leila bakar (förlåt, men hon är inte bra). Och pratade massor hela tiden. Åh, Fia är så fin och mysig! <3

Annars har jag typ inte gjort någonting idag faktiskt, hehe. Borde plugga engelska idag, men får väl ta det mer på söndag, när J även kommer hit. Imorgon måste jag plugga webbdesign hela dagen, samt att jag tror att vi ska fira morbror. Och jag måste på något sätt träna. Funderar på att göra det hemma bara. Aja.

En liten stund

Smiter in här en liten stund för att blogga. Igår hade jag inte ens tid att plugga då jag gick ut med grannens hundar, lagade middag, var på orkester och rensade igenom 50 000 bilder på datorn lite snabbt. Så idag efter 10-16 skola så försöker jag plugga massa engelska med hjälp av prov på nätet och övningar och sånt.

Imrogon ska jag "till slut" till Fia. Kunde inte förra veckan då hon var sjuk, men imorgon så. :)

Plugg

Idag har jag bara suttit och pluggat sedan 10/10:30. Gör det fortfarande.
  
Har fixat all engelska för idag/just nu. Dock har jag aldrig fått en särskilt bra grammatikutbildning (jämfört med alla andra verkar det som. Ofta folk kunde mer än verb, substantiv och adjektiv efter mellanstadiet???), så det går lite trögt att lära sig. Jag försöker förstå och hitta mönster, går sådär. Eller, jag förstår kanske, men det är svårt att räkna ut vad som är vad och varför själv. När tillhör vissa ord vissa ordgrupper, och så vidare. Vad för slags mening är detta? Argh... Jao, jao, jobba med det kontinuerligt + repetition så går det nog bra.
   Håller på med webbdesign nu, övningsuppgifter till förra veckan som verkar ha levt sitt eget liv och ibland funnits och ibland inte. Men sitter och gör dem nu iaf. Lär mig iofs, men mer än hälften är ny info som man måste googla själv för att fixa så att säga. Lite annorlunda än vad man är van vid från gymnasiet, haha. Nej men, det går väl framåt.

Min andra distanskurs, CSS-baserad webbdesign, finns fortfarande inet så vitt jag kan se. Jag har lyckats komma på att jag inet var ordentligt registrerad, så det har jag fixat. De har driftsproblem, specifikt mellan deras internetplattform Cambro och Ladok. Vi får väl se om det beror på det. Fast kan det vara det? Borde kursen inte ändå dyka upp på min sida/finnas? Verkar inte finnas någon men kan maila heller, men får väl kolla runt lite till. Suck...

Plugg + trött

Det tar mellan en och två timmar för mig att somna nu normalt. Tror jag får sparka ut Mumsis ur sängen (stor uppstoppad flodhäst typ).

Annars så har jag haft en föreläsning idag i "English Language and Linguistics". problemet var ju bara att jag vart lite trött idag, så ibland hade jag svårt att koncentrera mig, men det gick bra ändå. När jag kom hem däremot och hittade en kurslitteraturbok i brevlådan (den som jag skulle ha läst i till idag) och skulel läsa ikapp i den, så var det jobbigt! Men jag kom igenom till slut och kommer nog även ihåg en del av vad jag läst. Var ju dum nog att lägga mig ner i soffan för att läsa. Oj oj oj...

Jag fixade SL-kort idag också. Börjar med 30 dagar då jag inte har råd med mer just nu. Jag tycker om de där maskinerna som finns som man kan ladda kortet med, så jag fixar det alltid med en sådan. Tänkte att jag gör det på vägen in till universitetet, supersmart! Behöver jag inet låna pappaas kort och sådär.
   Tyvärr hade jag ju inte räknat med att den skulle vara ur funktion i Mörby... Haha, fick typ lite panik. Jag hade ju remsa, så jag kom till Universitet och så, men då kände jag bara "Vad gör jag nu?! varför lånade jag inte pappas kort?!". När jag kom till Universitetet dock såg jag plötsligt att de hade två sånna maskiner där, så efter lite failande så fixade jag kortet ändå. Billigare än vad det stod på deras hemsida dessutom!

Nu har jag plötsligt hittat att det finns övningar i Grundläggande Webbdesign, så dem ska jag göra imorgon (har inga föreläsningar imorgon). Sen är det även övningar i ett kompendium till English Language and Linguistics (ELL) som ska göras. Jag måste även hitta min andra distanskurs, CSS-baserad webbdesign, som inte tycks finnas... Härligt, härligt, haha.

Söndag

Sov 12h i sträck i natt. Och sen halvtimme till. Välbehövligt och skönt. Herre gud vilken helg!

Annars har jag nog nästan inte gjort någonting idag. Spelat Dragonica och Jade Dynasty. Läst ny bok jag börjat med, "Oväntat besök på Star Street" av Marian Keyes. Inte det jag "normalt" läser, men rätt bra faktiskt. Handlar om några personer som delar lägenhetsbyggnad:s liv basically. Det är lixom en lagom bok som man inte behöver bli alltför engagerad i och det händer inte massor hela tiden, men den är ändå lite spännande och man är nyfiken på deras liv och sådär. Boken är skriven ur jag-perspektiv, även om "jag" mest berättar om de andra och verkar vara ett spöke eller liknande än så länge. Ja, jo, lite övernaturligt får man väl säga, men mest är det bara om personerna liv helt enkelt. Minnen och nutid och sådär.

Nu ska jag försöka lägga mig samma tid som igår. Ska läsa lite till och sen försöka sova. Har en föreläsning imorgon 10:00-12:00, den som läxan att läsa i boken är till där jag inte har boken, men den kommer nog imorgon. Efter föreläsning då då, men iaf.
   Alla böcker är beställda nu ju och så, så allt löser sig.

Ja, god natt. :)

0h sömn

Tja, vi tog oss igenom alla Star Wars-filmerna! I ordningen 4-6 och sedan 1-3. Så bra! Och jag måtte inte ha sett filmerna ordentligt förut, finns mycket jag inte känner igen eller minns! Fy fy.
   Star Wars 4-6 var också roligt nog inspelade på VHS för jättelänge sedan, men med reklampauserna! Utifrån dessa lyckades vi pussla ihop att de var inspelade i april/maj 2002! 10 år sedan! Det är ju bara så otroligt länge sedan. Herre gud... Reklamerna var iaf väldigt roliga att se, iaf första gången. Sen spolade vi förbi dem, haha.

Vi började kolla på filmerna runt tio kanske igår kväll efter vi hade gjort egna pizzor (mest S och Emi som gjorde dem, men iaf). Vi var klara ungefär runt tolv idag (då hade vi även fixat frukost mellan film 2 och 3). De andra tre sov lite då och då under natten, men jag har faktiskt varit vaken och sett allt. Det innebär att jag ahr varit vaken sedan klockan 08:00 igår morse! Det här är säkert extremt ohälsosamt och onyttigt och jag lär stupa i säng ikväll, men roligt att testa och ha "klarat".
   Jag får erkänna att jag har haft koncentrationssvårigheter lite, men mat och en 1,5h promenad med S och hennes hundar har än så länge väckt mig lite igen. Och nu är jag hemma igen. Kommer säkert ha huvudvärk snart, trots att jag druckit hur mycket vatten som helst senaste dygnet känns det som, haha.

Star Wars-filmerna är superbra iaf! Speciellt de tre senaste! (filmerna 1-3)

Engelsk diagnos

Gjorde den engelska diagnosen idag då. När jag gick hade jag högst poäng av alla som gjort den (141/160)! Lite grammatikproblem mest. Några väldigt konstiga/svåra ord, men det hade de ju "med flit". Uttal fick jag full poäng på, haha! YES! :D Nu känns det bra iaf.
   Nu när jag kollade så finns det någon/några som har kommit ändå upp i 149/160. Men i gruppen 135-149 poäng så är det 16 stycken av vilka jag är en iaf. :D

Har satt på en tvättmaskin nu när jag kommit hem, och ikväll ska jag till S tillsammans med Mlölis och Emi och kolla på alla Star Wars-filmer och sova över. Nice!

Tja...

SU är väldigt väl skyltat, så det var inga problem alls att hitta. Haha! Lite läskigt att stå själv utanför salen med en massa okända människor runt omkring, men när man kommit in och satt sig och så så känns det bättre. Undrar dock varför okänt folk satte sig precis bredvid mig? Man brukar typ undvika att göra det? Jag var iaf mitt vanliga jag och pratade inte med dem/henne när de bad en att prata några sekunder med grannen. Sorry, men nej. Jag har inget som helst intresse av att interagera med de andra på kursen. Jag är där för att det är kul med engelska och för att plugga. Inte för att prata med dem.
   Annars var introföreläsningen bra och så. Frågan är hur mycket man kommer behöva använda språklabbet dock. Man måste gå en kort kurs och ha ett använderintyg eller liknande för att få använda datorerna och jobba där inne. Varför måste allt vara så komplicerat och innebära interaktion med andra människor... Visst, jag kommer behöva kunna plugga med folk och så på spelutveckling, men inte på Engelska I! Nu får vi säkert grupparbeten dock...

Nu har vi i vart fall läxa till måndag plötsligt så där lite i förbigående att läsa i en bok som jag inte har, och inte lär ha innan måndag heller. Men men. Har beställt den nu, så det finns ett extremt minimalt hopp om att få den imorgon. Men egentligen så tror jag kanske inte det. Aja, de lär ju inte döda mig. Jag får typ inte studiebidrag förren nästa vecka heller så.

Engelska är iaf ett roligt språk och jag har saknat att läsa det i skolan lite. :)

Första dagen till slut

Idag är till slut första dagen på Engelska I! Måste egentligen skynda lite nu då jag har lagt en massa tid på att svara på penpalfolk nu på morgonen! Måste få i mig någon slags brunch innan jag åker, se till att jag har med mig allt, ha bra kläder, block att anteckna i osv osv.

Insåg just att jag nog har mest rutiga block efter KTH. Jag vet inte om det är bra eller dåligt till engelska, men men! Det går ju iaf, så det kanske blir bra ändå, vad vet jag. Man har ju fler rader per sida iaf.

Inte så mycket

Missade att blogga igår, men det hände heller inte så mycket.

Skulle ju ha åkt till Fia, men hon är fortfarande lite sjuk stackarn, så vi får ta det en annan dag. Så jag har typ sovit och sedan pluggat och spelat lite nu när jag hittat att Grundläggande Webbdesign faktiskt har börjat.
   Kursen är upplagd i "moduler" eller delar som läggs upp löpande på kurshemsidan. Dessa innehåller text och/eller korta inspelade filmer där lärarna pratar, förklarar och visar både själva teorin och tips om hjälpmedel. Jag använder nu programet Notepad++ att koda html i då jag har en Windowsdator. Det är ett helt gratis program som även färgkodar koden när den har förstått att det är html man jobbar med. Man kan även jobba med flera sidor samtidigt med hjälp av flikar istället för att ha flera fönster öppna som i "vanliga" Notepad och så. Till Mac använder de ett program som heter Smultron som är liknande.

Idag fick jag också plötsligt mail från okänd person. Jag hade glömt att jag registrerat mig på nån mail-penpal hemsida i typ gymnasiet med/pga Emi, och min lilla profil måtte ligga kvar, för nu var det någon som mailade om det! Troligen japanska då det var mycket det sidan (som jag inte minns) var inriktad till/på.
   Dock gick mailet först in i min spam folder, men jag kollar den lite då och då nu för att kontrollera sådant, så det var ju tur!
   Har registrerat mig på en annan sån mail-penpal sida nu också så det ska bli kul.

Annars gör jag inte så mycket förutom att vänta på imrogon typ då Engelska I på SU börjar. På fredag har vi diagnos också, men den är bara 2h har jag fått reda på nu och inte typ 8h som jag trodde först (pga schemats upplägg)! Det ser jag fram emot! (Jag och prov, haha. Speciellt i engelska)

Lagade middag idag också, slängde ner laxrester i stekpannan med ett ägg. Supergott! Får se vad de andra tycker, haha. Gjorde ris till det.
   Nu får jag skynda mig att gå ner och hänga upp tvätt och sen sticka till orkestern.

Grundläggande Webbdesign

Kursen har börjat, jag bara titta på fel sida! Men nu är jag rätt igen!

Första dagen på vårterminen 2012

Och abolut inget händer! Okej, nästan inget då. Har faktiskt fixat CSN och så nu. Tror knappast jag får avslag på bidrag, men men. Har även tvättat lite idag, konstaterat att Grundläggande Webbdesign (distanskurs, Högskolan Väst) inte verkar ha startat ännu fast den skulle göra det idag. Är jag fel ute? Tror inte det. Jag är i varje fall registrerad på allt. Men men.

Har även suttit och luskat ut var klassrummen som jag ska vara i under föreläsningarna i Engelska I är på SU campus i stan, så det känns bra. Underlättar ju att hitta till rätt klassrum! Sen har jag även träffat och fikat lite med kär vän Amanda, som jag inte träffar så ofta. Mysigt!

Försöker även läsa ut boken Anathem som jag fick av S i julklapp julen 2010! Började läsa på den först i juni 2011, men har haft en lång paus sedan dess då boken bara legat. Den är ju egentligen bra, och faktiskt bara bättre ju längre man kommer! Men jag vill avsluta böcker också, de blir lite som projekt till slut. Jag vill inte sitta fast med samma bok för alltid, månad efter månad. Jag vill läsa ut och gå vidare, plocka upp en ny. Men snart är jag klar med Anathem, och gud vilken bok! Kan faktiskt inte beskriva den alls, den måste helt enkelt läsas. Men när man närmar sig slutet inser man (om man har läst på om kvantfysik på fritiden som jag, haha) att boken på sätt och vis helt enkelt är ett sätt att åskådliggöra kvantmekanik, på ett sätt, och framför allt teorin om multipla universum, så ett sätt. En bok som får en att fundera över samhällen, kultur, folk, matematik, fysik, filosofi. Vad är ett jag? En sak? Vad är medvetande? En massa sånt. Med lite humor ibland. Åh, den är bra. Och på engelska. Och lång.

Men som alltid är det svårast för mig att plocka upp boken och sätta mig och läsa. Jag blir stressad om jag inte väntar på någonting medan jag läser! Att ha fem fria timmar att läsa på framför sig funkar inte för mig, det gör mig mest stressad. Jag kan inte koncentrera mig. Det är det där att "jag hinner lite till", "ska bara läsa det här innan jag måste slå ihop boken". Det är lästillfällen som funkar för mig. Då är jag plötsligt djupt koncentrerad och kollar aldrig på klockan eller räknar sidor mellan varje stycke. Funkar speciellt bra på kvällarna. "Måst sova. Bara läsa tio minuter". Och plötsligt har jag läst i tre timmar istället.

Nu så

Nu så kör jag igång här med den nya bloggen; En drakes anteckningar! Ny, fräsch blogg som jag hoppas ska göra bloggandet roligare! Dessutom kommer jag ju att gå webbdesign under början av våren här, så då kan jag kanske göra den ännu bättre! Ska byta bilden längst upp, headern, någon gång senare. Vi får se när det blir, haha.

1000 dagar <3

Idag har jag och J varit tillsammans i 1000 dagar! Det känns som det är mycket och lite på samma gång, haha.

96 dagar kvar till 3 år!
RSS 2.0