Familjen tillbaka!

Ja, nu är hela familjen hemma igen, med brutna ben och allt. Massa ljud i huset! :D
 
Annars har vi haft labb i skolan, och ätit lunch i Food Court. Jag snodda lite av pengarna som lämnats till oss för mat (vi har ju typ inte använt något) och käkade en lunch för. Det var nice :)

Snabbis

Idag har jag och gruppen jobbat på bra i skolan, jag och brorsan har käkat god middag, jag har laddat ner ett nytt MMORPG, blivit less på annat spel, börjat spela in ett tredje spel och ska nu snabbt hopp i säng. :)
 
Oh, just det, shoppade lite igår på vägen hem. Och imorgon är det databaslabb. Och jag måste skärpa mig och fixa inlämning imorgon (dvs. skriva in det i datorn och lämna in det).
 
Imorgon är vi hela familjen igen! :D

En tisdag

Bra dag hitills, men nu på kvällen när jag satt och spelade in och ett riktigt bra spel och så så buggar det plötsligt sönder och går inte att komma vidare på. Så ja, nu är jag på lite dåligt humör istället...

Produktiv måndag

Ja, nej, grupparbetet idag gick väldigt bra! Kom långt på rätt väg, hade tid att prata med lärare om frågor samt fixa lite andra saker tillsammans också! Så ja, databas känns mest bara rolig och bra just nu, inte alls som en "dödskurs", haha. :D Kanske blir värre senare, jag vet inte, men det ska jag nog kunna fixa!

Mörkt

Ja, så var mappa i fjällen ett par dagar. Konstigt hemma utan dem. :/ Är ju inte själv hemma, men iaf. Men det blir bra, de får det nog mysigt. Själv är det bara databasplugg som gäller stenhårt den här veckan, haha. Men det är roligt faktiskt tycker jag, så ska försöka hålla fast vid det och bara fortsätta! :)

Rätt produktiv fredagkväll/natt och lördag

Ja, nej, igår var väl inget speciellt. Hade föreläsning #2 i databas vilket var nice. Hade ju redan suttit med Access och kollat igenom alla sidorna i läsanvisningarna, så inget var helt nytt, det blev istället extra förklaringar och lite repetition kan man säga. Bästa strategin/sättet för att klara skolan. Hoppas bara att jag kan hålla det nu.
   Sen blev det Friskis igår, ganska jobbigt och hurtigt pass, men rolig ledare och jag tog faktiskt i väldigt bra på de flesta övningarna! Sen tittade jag ikapp på The Big Bang Theory (hade tre avsnitt att se) och satt sedan och spelade in. Tog lite längre tid än jag tänkt mig, spelet var längre än jag trott! Men, men, känns bra att vara klar med det så kan man fokusera på skolan någon vecka utan att behöva tänka på att hinna spela in till YouTube, haha.
 
Imorse/idag gick jag till slut upp vid halv tolv, och en stund senare åkte jag plötsligt med mamma till centrum. Vi kollade på kläder och lite i Åhléns och handlade mat. Fick lunch vid halv tre, och har sen suttit och läst på i häftet om databaskursen och modellerat för individuella uppgifter och lite inför projektuppgiften. Produktiv trots sent uppstigande faktiskt! Jag är glad :D
 
Och nu vet jag att alla inbjudna kommer 9 mars, så nu blir vi 7 pers den kvällen med medofestivalfinal och hela köret!

Databasplugg

Ja, här sitter man och pluggar för fullt. Håller på att gå igenom och lära mig programmet Microsoft Access 2010, och nu fick vi plötsligt läsanvisningar (äntligen! Tänkte väl! Hur ska man hitta vad som är bra att läsa bland 1300+ sidor när man inte kan ämnet själv liksom?!) så blir det mycket här. Det vart all min fritid nu typ, haha. Tur att jag har spelat in i förväg :P Men det känns och ser roligt ut :)

Första dagen databasmetodik

Lite konstigt och svårt, mycket att göra och lära sig, men om man hela tiden kämpar på och läser på och håller sig framme och i fas så kommer det nog att gå bra! :)
 
Håller ju påmed YouTube en del nu också som folk väl vet, men kanske kommer att vara med och spela (och det blir inspelat och så) tillsammans med andra! Det låter otroligt ocoolt nu när jag säger det, men det ska blir superkul och spännande! Ser ut att kunna bli Star Wars som blir valda spelet just nu :)
 
Nu ska jag sätta igång ordentligt med databas tänkte jag. Och kanske någon inspelning. Vara produktiv, effektiv och ha kontroll över skolan och livet i varje fall. Skön känsla!

Dubbelkollat och klar

Det blir inga betygshöjande uppgifter, men jag har iaf  gått igenom mina två ljuduppgifter och ändrat lite och lämnat in igen, så hoppas jag på ett säkrare E. Var kvar efter föreläsningen igår och pratade lite med ljudlärarna (och fick kram!) och fick en kommentar om vad jag borde ändra i den ena uppgiften, vilket var väldigt bra. :) Så nu känner jag mig typ klar med den här kursen och kan gå vidare till nästa som börjar imorgon: Databas. Said to be a killer course, men om man vågar jobba hårt från början så tror jag att det kan bli bra!
 
Annars hålle rjag på med mina inspelningar, och utvecklar spelkaraktärer baserade på SP:BL-lärarna, haha (de får så mycket random galna mail från mig just nu. De tröttnar nog på det snart!). Älskar dock att utveckla karaktärer allmänt, så jag är glad och nöjd. :3 (lite trött också då, men, men) 

Sista föreläsningen

Sista föreläsningen för grundläggande bild- och ljudhantering idag. Sorgligt och skönt på samma gång. Fast mest lite sorgligt att inte få träffa lärarna varenda dag nå mer. :( Säger det hela tiden, men gud vad de är härliga! Man ja, jag får väl fortsätta med mina random stuff som jag gör/skriver och mailar till dem, haha. Inte så att de dör eller något ju. :)
 
Imorgon är ju tekniskt sett sista dagen på kursen, men jag vet inte, jag tror jag ska dubbelkolla de individuella uppgifterna som man måste klara för att få godkänt i kursen, och sen vet jag inte om jag orkar försöka mig på någon betygshöjande uppgift faktiskt. Känns lite som att jag har packat ihop den här kursen mentalt nu, haha. Vi får väl se.
 
Annars ser jag faktiskt fram emot resterande kurser den här terminen, även om de uppenbarligen skall vara ganska så tunga kurser. Bara att jobba på ordentligt med andra ord! Men jag tror det kan funka för mig, jag är ju inet dum direkt, och det blir mer som det som jag kallar för "riktig skola". Att plugga in och lära sig fakta på ett sätt. Och det känns lite som att om man nu ska gå konstruktion och vill bli lite datanörd, då ska man fixa kurser om databashantering och programmering och sånt! ;) Jag tror faktiskt att jag kommer att tycka att det visserligen kanske blir lite jobb och så, men att det kommer att vara roligt och intressant! Massor med dagar i skolan och föra anteckningar och läsa i boken och labba och sånt (data är det ända ämne jag orkar/kan tänka mig att labba i frivilligt, haha). 
 
Nej, nu kanske man skulle gå och lägga sig, hehe... Har ju massa bra böcker att läsa också som jag vill hinna med. Fritiden ska räcka till mycket ibland! (och ibland har man istället absolut inget att göra. Skummt...) 

Kära underbara skrift

Har efter den här kursen med ljud och bild plötsligt på något magiskt sett insett vad en av anledningarna till att jag vill hålla på med programmering och webbdesign kan vara: Jag älskar text/skrift. No matter what, text will always be my preferred weapon at the end of the day.
 
Ibland, som nu, så kan det gå månader utan att jag skriver någonting i princip, och så får det vara ibland. Man kan inte alltid tvinga sig själv till få inspiration eller orka/vilja. Men sen, nu, när jag plötsligt har hittat tillbaka igen utan att egentligen tänka på det eller ens förstå hur det smög sig på mig så känner jag den där glädjen, den där säkerheten igen. Ord. Språk. Bokstäver. Att skapa med skrift. Det är ändå den perfekta uttrycksformen för mig.
 
Jag kan verkligen inte allt, och det finns många olika sätt att använda text och skrift på, men lite i taget provar man plötsligt på det och då kan man lite till. En litet till fönster öppnar sig ut mot en värld fylld av möjligheter, frihet, fantasi och glädje. Bild och form och ljud och musik i all ära, men skrift är ändå det som gäller för mig.
 
Poesi, prosa, kanske flash fiction, karaktärsbeskrivningar, programmering, webbdesign, XML, hypertext, tecken, symboler, beskrivningar, dialoger, monologer, till och med sång texter, korrekturläsning, metadata, språkval, språkhistoria, ordövervägningar, fantasy, skräck, skönlitteratur, kioskdeckare, textning, översättning, målgruppsanpassning, jargonger, fackspråk, talspråk, romaner, noveller, grammatik, meningsuppbyggnad, idiom, uttryck, ordspråk, betoningar, parenteser (<3 !), brev, e-mail, sms, blogginlägg, uppsatser, rapporter, tidningar, böcker, e-böcker, rubriker, fonter, siffror, ordlekar, ordvitsar, korsord, sudoku, anteckningar, påminnelser, listor, manus, kladdar, korta texter, långa texter, enstaka ord, dubbelbottnade ord, kontextberoende ord, tempus, verbböjningar, rim, ramsor, dikter, teman, regler, fri skrift, dagböcker, kommentarer, kommatecken, utropstecken, frågetecken, skiljetecken, kolon, punkt.
 
Ja. Jag måste säga att den listan, den gör mig glad. <3
 

Energi = helt borta

Borde jobba på betygshöjande uppgifter, men efter i fredags så är all energi heeeelt borta. Orkar inte göra några fler uppgifter för den här kursen... Vet att det är onödigt att inte ta chansen till högre betyg när den finns och man har potentialen att fixa det, men det finns verkligen ingen ork för det... Kanske imorgon eller på onsdag. Jag vet inte... 

Söndag

Fantastisk rubrik, haha, men iaf. Inte så mycket sömn natten till idag heller, men ska försöka bli bättre på det från och med nu. Hitills idag har jag typ suttit och spelat in hela dagen, även om jag väl borde jobba med de netygshöjande uppgifterna till SP:BL, men jag kör på att fixa dem op måndag, tisdag och onsdag (måndag och onsdag har jag ingen schemalagd undervisning, så). Har valt två uppgifter (om jag får godkänt att göra den ena) så har chans på att högst få C, men jag känner mig nöjd med det. Den här kursen har för mig varit den jobbigaste/stressigaste hitills, så jag vill typ mest bli klar med alla inlämningar och sånt. Fast det kommer bli lite sorgligt att inte få träffa våra supercoola lärare varje dag nå mer! :(
 
Annars så ska jag till Emi ikväll vid 18-21 och träffa "tjejgänget" igen, och vi ska som sagt få delvis göra egna praliner hemma hos henne (hon ger oss alltid Alla Hjärtans Dag-godis/praliner varje år).
 
På något sätt har det blivit att jag ska fira min födelsedag i år också (9/3 18-??). Hur gick det till lixom?! O__o

Lördagen efter fredagen med redovisning

Ja, natten till idag satt jag och skrev dikt, en uppföljare till den hemliga lilla filmen om/till lärarna i bild- och ljudkursen! Låg och tänkte på det hela, och kunde inte somna fören jag börjat skriva ner det. Imorse skrev jag klart det efter att ha lämnat in den allra sista lilla uppgiften för att blir godkänd i kursen, samt planerat lite inför att göra två betygshöjande uppgifter så att jag kanske kan få ett C i kursen iaf (betygshöjande uppgifterna skall in på onsdag, senast 23:59:59).
   det blev dock ingen till film, orkade inte det när jag väl kom till att börja animera och sånt i After Effects, så jag fixade till ett snyggt och roligt manus med dikten förstås, och massa bilder runt om av alla gubbar och rekvisita som skulle varit med och mailade det till lärarna. Så nu vet de att jag är totalt galen, och jag kan släppa detta! Haha.
 
Har även hunnit med Friskis idag, och förstås tittat på Melodifestivalen! Riktigt bra programledare i år! :D (och förra året, men iaf)
 
Annars hade jag väl tänkt att försöka få lite sömn nu efter allt stress med grupparbetet och sådär. Får väl se hur det funkar i natt, haha. Imorgon på kvällen ska jag bort en stund och få/göra choklad. Hmmm... Förväntar mig nog inga fantastiska resultat där nej... ;P
 
Den här kursen har varit sjuuukt lång, känns som att vi har haft de här lärarna hela utbildningen nästan, haha, men samtidigt har det gått snabbt. Som alltid. Men den här kursen har fått det att kännas mer som att det faktiskt finns en klass som heter SP12, inte att det bara är random människor som går till samma ställe på dagarna. Vet inte hur länge det håller i sig dock, men iaf. På tisdag är det avslutningsseminarium. Kommer bli lite sorgligt nästan att inte få träffa lärarna något mer, speciellt inte om man väljer konstruktion. Fast de finns ju på skolan, så man kanske stöter på dem ändå. Hoppa det!
   Samtidigt är det skönt att komma vidare och ha nya kurser och så, att komma framåt helt enkelt. :) Men kommer definitivt att sakna de här tre lärarna. Förutom kanske sv/eng läraren i högstadiet så är de de bästa lärare jag någonsin haft. Och då har jag bara haft dem i en månad. <3

Trött men glad

Trött efter den här veckan, men nu är det över och allt är redovisat, och alla verkar ha älskat min hemliga extrafilm!!! Så nu är jag väldigt trött, men superglad. :D (dvs, så glad jag nu orkar vara, haha)

Alla Hjärtans Dag

Jag säger bara detta:
  • 10h straight arbete med projekt i skolan
  • 13h straight utan mat
  • 13,5h straight utan badrumsbesök
  • Ska upp kl.7 imorgon för en skoldag på 10-16, och måste handla middag på vägen hem + laga den imorgon
  • Fett oproffsiga arbeten som skall redovisas imorgon, haha, men, men...
  • Fem dagar på mig att fixa valfritt 1-4 betygshöjande uppgifter för högre betyg än E
  • Nästan ingen kontakt med J under hela dagen
 
Så ja, jag är fett glad och pigg just nu :D (not!) Men som sagt så är det 1400 dagar för mig och J idag iaf, så det är lite roligt iaf, haha
 
Grundläggande bild- och ljudhantering är värsta kursen hitills... Roligaste lärarna, men stressigaste kursen med mest jobb...
 
Glad Alla Hjärtans Dag! :D

Onsdagen före fredagens redovisning

Satt i skolan och jobbade med grupparbetet, med hela gruppen, ungefär 11-17. Fick ihop allt ljudet ganska bra redigerat och började på själva animeringen. Känns ganska bra inför att hinna klart imorgon! :)
 
Mina nya strängar till fiolen kom idag också! De skickades i söndags från Nederländerna, och kom fram idag precis innan orkestern! Fick hjälp att sätta dit ny D-sträng på fiolen och stämma allt, så allt är bra igen. Har även spelat in och redigerat lite musik till slutat av min hemliga lilla 1-minutsanimering, så nu är den absolut helt klar! :D
 
Nu väntar bara stenhårt jobb 11-??, dvs hela dagen, på Alla Hjärtans Dag imorgon. Fett romantiskt, haha. :P Får störa andra människor om vad de gör imorgon istället. ;P
Dock firar jag och J 1400 dagar tillsammans imorgon 14 februari! <3 (Tycker jag var fint iaf, haha)

Produktiv tisdag

Har jobbat hela dagen sen typ halv elva imorse:
  • Färglagt de två bakgrunderna jag gjort till grupparbetet (tog bara typ 4h...)
  • Klar med egna hemliga animationen till på fredag!! (kanske ska lägga till musik i slutet, men annars så!)
  • Redigerat om lite och lämnat in ljuduppgift 2!
  • Börjat skriva på önskelista
Bara hoppas på nu att vi hinner med grupparbetet nu onsdag/torsdag. Ska ju redovisas på fredag! Men om vi jobbar på stenhårt så ska det väl gå.
 
 
Nu jäklar. Imorse när jag vaknade kände jag för att spela Desperate Housewives-dataspelet (vet inte var det kom ifrån, haha) men har inte rört det på hela dagen. Men nu så! :D

Fantastisk vecka...

Så. Nu är vi inne i den absolut stressigaste veckan här nu. Två filmprojekt ska vara klara till fredag + ljudredigering av en uppläst saga. Den ena filmen är dessutom ett grupparbete. Det här måste bara gå. Men fett stress...
 
Annars så kan jag berätta en rolig historia om min HTC-mobil:
I torsdags så bestämde sig mobilen för att inte känna av om jag pluggade i mina hörlurar i den, vad jag än gjorde. I fredags startade jag om den (tar ju år och dar...) och då gick det bra. Idag när jag kom hem och drog ur hörlurarna upptäcker jag plötsligt att ikonen som dyker upp när hörlurarna är i mobilen inte har försvunnit. Så jag testar ljudet. Absolut ingenting. Mobilen har fått för sig att hörlurarna är konstant ipluggade. Och då menar jag verkligen konstant.
Så mobilen gick basically från:
  • "Va? Har du pluggat i hörlurar? Trodde du ja!" till
  • "Va? Har du dragit ur hörlurarna? Trodde du ja!"
 
 
Annars så åt jag lunch med mamma idag, på Subways! :D (Verkar vara den enda som är superförtjust i stället av de jag känner vad jag vet, haha). Har också halvt bestämt att J kommer hit typ 12-14 april eller något i den stilen. Hoppas det iaf. 16/4 - 13 är 4 år! <3 Dock är 16 april en tisdag i år, så vi får låtsas under helgen innan istället, haha. :)

Ljudredigering

Det är inte lätt, men åh vad det är roligt. Speciellt när man lyckas riktigt fint, som att få en inspelning av när man klappar i händer och på låren för att låta som en häst att låta tio gånger mer verkligt!
   Åh, Audacity <3 (Mitt ljudredigeringsprogram)

Inspelning äntligen

Igår kväll (17-19) fick vi äntligen spela in i multimediastudion! Fast en av gruppmedlemmarna hade missat detta då hon inte läser hela mail samt hennes mobil hade dött (i flera dagar?), så vi var bara två, men vi hade superkul och det gick väldigt bra. :D Förutom att vi var tvugna att jobba vid en MAC-dator. Det tog en timme att få över våra ljudfiler till USBn, och då var vi tvugna att lägga upp dem i dropbox och senhämta ner dem på min lilla dator först. Och våra filer är var/är sparade i Windowsformat. Problemet datorn hade verkade vara något i stil med "mediet du försöker spara på stödjer inte uppspelning av ljudfiler". Wtf?!
 
Aja. Nu har vi våra filer iaf. Äntligen. Till slut.
 
Åkte även till skolan för att vara där ca. 2h och 15min innan vi började igår för att hinna till receptionen som lånar ut specialpasserkort till multimedistudion (de ville inte låna ut det till oss i fredags när vi försökte pga nått strul med systemet, men idag gick det helt smärtfritt). Men tunnelbanan och bussarna var sena allihopa, så jag hade ca 5min på mig att ta mig in och upp till den receptionen som ligger ungefär längst upp, längst in i skolan innan de stängde klockan 11, men jag hann. Puh...
   Såg också en död fågel på vägen igår. En kaja som låg ner på marken med lite blod under huvudet. Det såg ut om någon hade stoppat upp den i enhelt vanlig sittande ställning och sedan lagt den på sidan på vägen/stigen. Den var fullständigt hel och fin, förutom att den var död. Det såg lite märkligt ut. Hann inte fota den dock. O:
 
Nu gäller det bara att komma igång med grupparbetet. Individuell planering skulle varit inne i måndags (rekommenderat), men känns som att det skulle vara bra att ha lite koll på storyn och planera arbetet lite mer utifrån det innan man kan fördela arbetsbördor ordentligt. Men det hänger ju på hon som är svår att få tag i ibland...

Multimediastudion

Blev ingen inspelning idag iaf. Sket sig med systemet, så ingen fick ut kort idag typ. Dubbelbokning + att vi egentligen inte får vara där, fast vi ska in dit för att lära oss så att vi FÅR vara där. Lite motsägesefullt ja.... Hoppas nu att vi kan få till det på tisdag istället. :/ Men tja, känner gruppen lite bättre nu iaf. :)
RSS 2.0