Påsk

Igår blev det att åka och slänga papper och glas och sen tvätta bilen. Biltvättar där man sitter kvar i bilen är superroliga! :D Sen spelade jag in lite under dagen, vi letade påskägg och mormor och morbror kom på påskmiddag. Avslutade dagen med att spela Star Wars  och helt missuppfatta när sommartiden började, hehe...
 
Idag sov jag till klockan ett, dvs fram till lunch. Annars har jag tittat på lite videos på YouTube, varit på Friskis och spelat bordsspel med familjen. Och spelar Star Wars igen nu, haha. :)
 
Imorogn blir det att fixa de sista övningarna som lagts upp på kursens hemsida, och sen hoppas på att läraren snart lägger upp instruktionerna för Inlämningsuppgift 1 så att man kan göra den så fort som möjligt. Den ska dessutom redovisas under handledning, så då måsta man pricka in det också i skolan! Men, men. Sen fyller en massa människor år nu, och J kommer snart hit. <3

Pluggat

Så, nu har jag faktiskt börjat plugga för den här kursen. Gjort övningsuppgifter, till och med dubbelt, så nu kan jag den första bra iaf vilket ger bra grunder att bygga på nu. Som alltid är programmering superkul och spännande! :)
 
Nu snart blir det dock massa inspelningar med andra duktiga spelare på YouTube resten av dagen. Massor med timmar av skoj innan påskafton imorgon! :D

Påsklov

Ja, nej, inget skolarbete gjort idag inte, men imorgon så ska jag göra programmeringsövningar så jag kommer igång. Idag har jag spelat spel (nehä?!) och träffat A som är hemma ett tag från England. Vi gick ut med hundarna och pratade en mass om allt möjligt. Superkul! :)
 
Sen har jag snackat och koordinerat med trevligt folk runtom i världen (okej, två stycken, men iaf) om att spela och spela in tillsammans, vilket det förhoppningsvis blir en massa av imorgon. Ska bli hur kul som helst, längtar!! :D
 
Annars är det ju påsk väldigt snart, så blir att ha trevligt och mysigt med familjen och lite traditioner och sånt. Påskägg! <3

En onsdag

Inte hänt så mycket idag som sagt. Skola, åka hem med mamma, middag, orkester och chatta med folk och spela in lite under kvällen :)
 
Påsklov! :D Träffa A, spela in med andra, plugga och fira påsk :)

Snart påsk

Tre timmars föreläsningar idag och imorgon. Det är roligt, men tre timmar tycker till och med jag blir lite segt till slut, haha. Men iaf, efter skolan gick jag runt i centrum där bredvid och shoppade. Skulle egentligen bara vara födelsedagspresenter, men blev lite grejer till mig själv också, bland annat tre spel... ;)
 
Annars har jag väl spelat in lite nu på kvällen och inte hunnit göra så mycket annat. Imorgon blir det inet heller så mycket tid över efter skola och laga middag och orkester, men sen är jag ju ledig torsdag till måndag, så det gör inte så mycket. Plugg och inspelningar och spel blir det över påsk, haha. 

Prog 2

Första dagen på nya kursen Programmering 2: 
  • Rolig och kunnig lärare
  • Kommer få lära oss jätteroliga, intressanta och häftiga saker
  • Vill ha mer! :D
 
Och snart är det påsk dessutom, och massa födelsedagar! Aj, aj, vad ska man hitta på för presenter till folk som inte önskar sig något? Vanliga dilemmat för alla, haha.

En dag som bara har flutit förbi

Hamnade i T centrum idag med mamma, men det var ganska roligt faktiskt. Fast har haft ont i huvudet hela dagen idag, haha. Annars har jag inte gjort så mycket faktiskt. :) Programmering 2 börjar imorgon! <3

Allt är bra

Tentan gick väldigt bra tror jag. Lyckades hitta på något att skriva på alla frågorna, och kom på en liten fälla som jag tog mig ur innan jag lämnade in också, så känner mig smart nu! Dock kändes tentan väldigt lätt, kändes som att de hade dragit ner på svårighetsgraden lite. Både bra och dåligt antar jag, men kursen har varit bra allmänt, så man hoppas ju på att de flesta klarar det nu. :)
 
Så ja, vad gör man ändå till måndag då? Spela spel! ;D Star Wars har dubbelt exp i helgen, hehe...

Effektiv fredag (förutom plugg?)

Så, idag började dagen (typ för första gången i mitt liv) med träning! Körde en timme på maskinen och mappas rum medan jag tittade på första avsnittet av "Planet Earth" (fick serien i födelsedagspresent. Fantastisk!) Sen blev det såklart att duscha och tvätta gympakläderna. Åt lunch, sorterade ren upptagen tvätt, gick ner med tvättkorgar och hängde gympakläderna. Gick till centrum och handlade både kläder och mat, och läst i "Pompeji - livet i en romersk stad" (som är superbra, och som förklarar att mycket av det som vi tror oss veta om romarnas liv och städer baserar sig på väldigt få fakta, om några, t.ex.). Har även fixat kvällens efterrätt redan, och självklart tagit hand om YouTube som alltid.
 
Bara att plugga inför morgondagens tenta kvar, haha. Vi får väl se hur det går, men något kommer jag att göra åtminstonne såklart. Läsa igenom min kurssammanfattning och skärpa mig att ordentligt titta på gamla tentor. Lite sånt. :)
 
Känns som en bra dag faktiskt. Och på måndag börjar Programmering 2!

Tentaplugg... typ...

Svårt att plugga inför tentor. Hur pluggar man egentligen? Och jag är okoncentrerad och uttråkad typ... Men lite har jag ju suttit under dagen konstant, men iaf... Vi får väl se hur mycket det blir imorgon. Ska handla lite mat och göra efterrätt och grejer imorgon också så. Hoppas bara att jag klarar kursen iaf, men jag tror det. Borde iaf kunna göra det. Försöka skärpa mig imorgon...

Nya spel och sista föreläsningen över

Imorse hittade och handlade jag en massa nya coola spel från små utvecklare, riktigt bra och häftiga faktiskt! Några av dem kommer jag att spela in och lägga upp på YouTube :)
 
Annars var det sista föreläsningen idag för databaskursen som sagt. Bra föreläsning med lite tentagenomgång som även blev repetition typ. Tyckte det var bra, och känns bra inför tentan och så. :) Nu under kvällen har visst föreläsningen jag missade kommit upp på nätet, så ska titta på den imorgon tänker jag. Bara tt tentaplugga nu torsdag fredag, så är det tenta på lördag och ny kurs på måndag!

Pluggdag

Ja, sitter här och skriver kurssammanfattning. Går bra tycker jag, även om jag pausar lite ibland, hehe...
 
Ja, nej, annars händer det inget idag. Tentaplugg denna vecka helt enkelt. :)

I skolan igen

Så. Idag har jag varit i skolan igen då. Inget direkt spännande så, men har nog lärt mig en del, så det var bra. Mest impad över dock att jag tränat på cross trainern i 1,5h medan jag kollade på film, sprang 1 mil på den uppenbarligen! (mest i ganska lagom takt dock. Var inte särskilt trött när jag kom av den sen, men hade minsann varit under "passet"). Känns bra såhär efteråt, och jag kollade på filmen som köpte för typ två veckor sedan och har  velat kolla på, så känns som att jag gjort något "vettigt" medan jag tränat. :)
 
Imorgon finns ingen schemalagd skola, så blir att vara hemma och skriva sammanfattning av kursen som ett led i tentaplugg inför lördag. Nice, nice. :) Onsdag är sista dagen med schemalagd undervisning för den här kursen, förutom tentan då då. :)

Söndag kväll

Idag ahr jag tagit mig i kragen och läst på allt det som jag missat unde rveckan i skolan (jag har läst igenom allt iaf). Annars har jag spelat in massor under dagen, hängt tvätt och haft sönder ett glas. Inte så bra, men tyvärr så hände det... Har även läst lite idag, måste försöka ta mig igenom högen med ca. 30 olästa böcker som väntar :P
 
Ja, tenta på lördag. Känner mig ganska säker på att klara kursen, men hoppas ju såklart på kanske ett D eller till och med ett C!

Lördag? Men det är ju fredag idag! Eller?

Utbildningen just nu ger en väldigt konstig tidsuppfattning, men att vara sjuk i en vecka gör det ännu värre! Och idag har varit jättekonstig. Bio mitt på dagen gjorde att när vi kom hem vid fem trodde jag att klockan fortfarande var typ tolv eller något! Idag har försvunnit jättekonstigt utan att jag har en aning om vart tiden har tagit vägen...
 
Annar svar filmen idag bra tycker jag, "Oz - The great and the powerfull". Har hört att någon tyckte filmen var tråkig och har somnat till den, men jag tyckte att den var jättebra ich även höll ett väldigt bra tempo genom sina 2h. Grät lite också för att det var så fint. :)
 
Ja, nej, nu måste jag skärpa mig och ta igen det jag missat imorgon. Fattar inte att lördagen är slut. Den ska ju vara imorgon...

En vecka hemma från skolan

Så ja, nu ska jag inte behöva vara sjuk mer under den här utbildning då då :) Har varit mönstret hitills: en sjukdomsperiod per skola. Punkt.
 
Ja, nej, har mest spelat idag, laddat upp lite videos i förväg på YouTube och lite plugg.
 
Oj. Insåg just att jag måste kolla upp inför bion imorgon så vi hittar dit och åker dit i tid och så... Hoppsan.

En torsdag med mail

Nu har jag skickat sju mail och tre eller fyra förfrågningar om vart jag ska vända mig/skicka fler mail angående sommarjobb. Nu är det bara att vänta på svar, om man får några, och se vad som står i dem. Jag hittade i varje fall ett nytt superkul och häftigt spel i processen. :D 
 
Mår mycket bättre i sjukdomen idag, men hostar fortfarande. Funderar på om jag ska vara hemma imorgon också, nästan lite bara för att, och skärpa mig och faktiskt kolla igenom allt som har hänt i skolan under veckan och läsa i boken och göra uppgifter och sånt. Är ju faktiskt tenta nästa lördag, så borde trycka ut extentor också och börja plugga. Sen borde man ju kanske öva inför orkesterkonsert på onsdag, men ja... 
 
På lördag blir det iaf bio med lillbrorsa, Mlölis och S. "Oz - the great and the powerful, 3D" blir det, helt gratis. Nice! :) Sen försöker jag ju också att få mig själv att göra ett textbaserat spel, men vi vet ju hur mina egna projekt brukar gå... men, men. Man hoppas ju.
 
Och så har jag fått medenat fast jag typ inte ska få det uppenbarligen. Mycket märkligt, men jag klagar inte, haha.

Imorgon

Imorgon händer dte till slut. Jag ska skicka massor med mail om sommarjob. Och förhoppningsvis bli frisk. Men först och främst jobb-mail. Med lite hjälp av pappa. Okej. Då kör vi.
 
Fast jag ska försöka sova/somna först. Mina tider blir bara dåliga/sämre och sämre igen...

Sjuk på riktigt

Så det visade sig att jag ahde 39,5 graders feber igår, iaf ett tag. Varit hemma idag också, och kommer att vara hemma imorgon med. Mår bättre idag, men snorar och är torr i ansiktet och kliar i öronen och halvt ont i halsen...

Sjuk, typ

Hemma från skolan idga, missar inga lektioner eller föreläsningar, men har pluggat och hjälpt till med projektet ändå, så det känns bra! Har ont i halsen och huvudet (speciellt nu när jag suttit vid skärm...) och fryser, men det får gå ändå. Imorgon blir det ju dock lite dumt, har ju schemalagd lektion då, och lektionerna är väldigt bra att gå på... Även om de lägger upp lösningsförslagen på nätet och så. :/
 
Nya webcamen funkar bra annars. Nu måste jag dock ta mig i kragen antar jag och skriva mail till folk om sommaren...

Efter helgen

Igår lagade jag mat typ hela dagen inför tjejmiddag på kvällen med Melodifestivalfinalen. Mamma hjälpte och lagade mat också allt blev gott och superbra! (angående melodifestivalen dock tycker jag gott att Yohio kunde ha vunnit, men men)
 
Idag däremot har jag varit lite sjuk verkar det som, med en del huvudvärk och sådär, men jag lyckades i varje fall hämta ut min nya webcam! (jag fick en "påminnelse" från posten, vilket var ganska intressant eftersom jag inte fått någon avi in the first place :P) Paketet var löjligt stort och produkten löjligt liten, men men. Läste ut en bok idag också, vilket känns bra. Vi får se hur jag mår imorgon om jag är hemma eller vad som händer :)
 
Nu ska jag försöka komma i säng dock och försöka somna ifrån huvudvärk.

Fredag igen

Många dagar i veckan känns som fredag ibland, men nu är det iaf fredag på riktigt och igen.
 
Redovisning 2 gick ganska bra idag. Vi fick lite nya kommentarer och rest, men det fixade vi på en gång efteråt och lämnade in, så nu ska del A av projektet vara avklarat. Skönt! :) Har också tror jag fixat uppgifterna som ska in inann måndag, så det är nice. Bara försöka vara lite i förväg och fixa uppgifterna inför lektion 5 och 6 också i helgen om det går och läsa på inför föreläsningar och så. Förutom att ha middag imorgon, haha. :P
 
Annars är en i familjen på sjukhuset och opererar benet och två är sjuka och hostar en massa hemma, och de två sista (däribland jag) är typ helt friska och glada och fina, haha. Men så blir det ibland.
 
Min nya webcam har jag kunnat följa på sin resa genom Sverige ändå sedan i onsdagskväll, så jag vet att den kom till postutlämningen i centrum idag vid halv ett. Men de har inte sorterat den där ännu. Så jag får ändå hämta den på måndag. Mupp. Men så är det. :P

Redan torsdag?

Tyckte det var tisdag eller måndag igår! Men så är det ibland, tiden går fort. :)
 
Hur som helst så tycker jag att det går bra i skolan, och vi kommer nog fixa det superbra på redovisning 2 imorgon. 
 
Idag var jag kvar i skolan en stund efter vi slutade också och träffade kompis som också går där/är där ibland och det slutade med att vi satt och pratade engelska vilket var superroligt! :D
 
Annars idag så har jag suttit och grejat och testat med ett inspelningsprogram (vilket jag har gjort ett tag nu) för att se om jag vill köpa det eller inte och så. Beställde även en ny webcam med mikrofon igår kväll då jag är trött på att jag och lillbrorsan ska dela, och jag gillar nya saker, haha.
 
Men i helgen blir det plugg och tjejmiddag. Jobbar eventuellt lite på ett eget textbaserat spel också, men det går väl som alla mina andra projekt: rakt ut i sanden. :P Hopaps inte det, men men. Måste också skriva sommarjobbsmail i helgen...
 
Men nu ska jag försöka komma i säng, haha.

Effektiv tisdag

Gick fin-fint på dagens redovisning, även om vi fick komma in ganska sent till den. Vi hade uppenbarligen en väldigt fin modell också, så det var nice! Efter redovisningen fixade vi allt läraren kommenterat på direkt och effektivt och gjorde lite till jobb, så nu är vi typ klara inför redovisning 2 på fredag! Bara lite jobb till på torsdag så är allt bra. Känns bra! :)
 
Annars håller jag på med inspelningar och pluggar typ. Måste fixa sommarjobb snart dock... Fy farao...

Bra dag ändå

Helgen har varit ett rännande för att hjälpa lillebror med saker, förutom att jag fyllde år, så igår var jag riktigt trött och hade ett kort litet gråt innan jag somnade. Imorse var jag sjukt trött, men har man skola så har man. Men det har gått bra. Modellering är väl lite halvintressant, men implementering och sökning i databaser är riktigt roligt! SQL och relationsalgebra! Så det har varit kul idag ändå. :D
 
Åkte hem med mamma och så gick vi på Friskis. Skönt att vara igång igen ändå. Sen resten av kvällen har jag varit riktigt produktiv och effektiv och betat av databasuppgifter och förberett inför imorgon. Bara hunnit med två uppgifter, men de krävde lite jobb, och jag har skrivit två versioner/svar på båda och har lärt mig en massa, så jag är nöjd och glad och stolt. <3 Att jobba med text är superkul, speciellt i datorer!
 
Imorgon är det redovisning nummer 1 av vår databasmodell, så nu ska jag börja packa ihop för ikväll så jag får sova lite äntligen.
 
Fick en till födelsedagspresent idag; en bok om/med tips på hur man tar sig in i spel industrin! <3

Födelsedag 2013

Så då blev man 22 år gammal då. Lite knäppt att tänka på. Det var lixom aldrig meningen att man skulle växa upp. Skummt...
 
Dagen började iaf med att jag blev väckt två timmar för tidigt av en inte så diskret liten bror som smög sig in för att sno min webcam för att utnyttja mikrofonen för inspelningar. Men sen blev det till slut sång och presenter:
  • "The Lost Symbol" - Dan Brown
  • "The man who forgot his wife" - John O'Farrell
  • "Pompeji - livet i en romersk stad" - Mary Beard (fick jag senare av annan släkting)
  • "Planet Earth"-serien
  • Ett quiz-spel med frågor om data- och TV-spel
  • En liten jacka/bolero elelr vad jag ska kalla det som jag och mamma varit och köpt innan
  • En orange snygg tröja med bladmönster på fram
  • En mysig brun-grå lite tjockare tröja
  • Presentkort på Solkristallen i Visby
  • Pengar från olika håll
 
Tack så jättemycket för alla presenter som jag fått och kommer att få för födelsedagen!! :) <3
 
Annars har jag firat födelsedagen hos/med mormor också, pluggat lite och hållit på sen igår med att försöka fixa och förstå diverse olika inspelningssätt och program och dylikt. Och hittat, laddat ner och spelat två nya MMORPG-spel.
   Så ja, superspännande födelsedag, haha. Men det funkar bra för mig. :)
 
 
Nu är det också bestämt att J kommer hit i april! <3
 

Fredag på riktigt

En hel del dagar i veckan känns som fredag av någon anledning, men nu är det fredag på riktigt iaf! Fast dagen har känts lite konstig och förvirrande, men men. Hela familjen är hemma, och jag och mamma har vairt på Friskis så. :) Måste verkligen se till att plugga och sånt imorgon dock... >__>
RSS 2.0