Possibly världens bästa spel

Jag skulle kunna skriva en halv uppsats om The Book of Unwritten Tales, men jag tänker inte gör det här. Jag orkar inte just nu, och det är bättre att göra det i ett word-dokument, haha. Men jag vill slå ett stort slag för det här spelet, det är helt fantastiskt!!!
 
Äventyrs-genren är oftast en subgenre inom spel, de "rena" äventyrsspelen är väldigt få (de flesta spelen i allmänhet är ju genreblandningar), men The Book of Unwritten Tales är just den genren. Med mycket humor. 
   
Spelet är ett så kallat point-and-click spel utan möjlighet att ändra kamera vinklar, en blanding av 2D och 3D. Man ser hela scener åt gången, mer eller mindre, vilket bara bidrar till spelupplevelsen då olika kameravyer inte är nödvändiga alls och bara skulle göra det hela mycket jobbigare. Det mesta av bakgrunderna är statiskt, men de är otroligt vackra och välgjorda. Alla karaktärer däremot är i full 3D och man kan även välja precis var i bild de man kan styra skall gå eller stå. Allt på bilderna syns klart och tydligt, när det inte är meningen att det skall vara mörkt och lite obskyrt. Det är heller inget "klicka-på-exakt-rätt-pixel" dravel, utan areorna där man skall klicka är logiskt/passande stora för de objekt de skall täcka/representera.
   Precis som äventyrsspel ska så innehåller The Book of Unwritten Tales pussel, men till skillnad från många andra spel i genren så är pusslena väl genomtänkta och har logiska lösningar! Tro mig, så är det inte alltid... Ett annat genomgående tema är att alla pussel har väldigt enkla regler och är egentligen ganska "enkla", men så väl genomtänkta att de blir komplicerade ändå och tar ett tag att lösa! Men man blir aldrig riktigt frustrerad på det här spelet, mycket tack vare de logiska lösningarna och att inget enda pussel är trial-and-error varianten (det är den värsta sortens pussel!!!).
 
Sen vill jag även fokusera på ett av mina favoritområden för analys inom spel: interface (gränssnitt på svenska?). Otroligt enkelt interface som verkligen bidrar till en jämn och underbar spelupplevelse! Det ultimata, osynliga interface:et. Ingenting utom spelet syns på skärmen, förutom ibland när man kan byta mellan flera karaktärer då deras huvuden syns uppe i vänstra hörnet. Annars ligger all information i muspekaren som ändras när man drar den över objekt som kan manipuleras/användas. Om man håller ner mellanslag för man även hjälp med att enkla ikoner framträder över allt som man kan manipulera (dock verkar dessa ikoner ibland ligga lite snett). Man har även ett inventory som dyker upp om man drar musen längst nedersta kanten av skärmen och som är osynligt förutom sakerna man har i det. Så enkelt och så bra gjort. Inget extra som stör, ingenting. Bara fantastiskt!
 
Det är inte senaste grafiken, vilket inte spelar någon roll. Det är vackert som det är, och att det inte är beroende av grafik betyder att spelet är bra i sig självt och kommer att ha en snällare åldringsprocess. Det är även tillgängligt för alla, inte bara de som har de senaste grafikkorten.
 
Huvudstoryn i spelet är det vanliga; rädda världen. Kliché. Det intressanta "story-mässigt" är karaktärerna i den här världen. Och att spelet driver med allt. The Book of Unwritten Tales driver med fantasy-genren, spel i allmänhet, MMORPG, äventyrsspel, sig självt, Harry Potter, Sagan om ringen, Star Wars, Doctor Who (tror/tycker jag lite), zombies, döden och mycket mer. Och det blir aldrig barnsligt eller omoget eller överdrivet. Det är precis rätt hela tiden och passar mig perfekt. Det är även lite allmän humor i det hela, som att en av karaktärerna blir förminskad (ser spelaren), men upplever själv att det är världen som blir större. Så egentligen, blir han mindre eller världen större? ;)
 
Huvudkaraktärerna är gnomen Wilbur Weathervane (jupps, mycket Sagan om ringen-driv med honom), alvprinsessan Ivo, den ospecificerade människan Nate som har ett flygande skepp, pratar mycket och är lite i gråzonen av lagen och Nate:s husdjur Critter som pratar någon sorts halvt gibberish (tänk Han Solo och Chewbakka från Star Wars very much). De är väl egentligen ganska standard, men åh så roliga, och har kommentarer som ändå gör dem nya och fräscha på något sätt. Och stor credit all (engelsk) voice-acting. Fantastiska actors och dialekter!
 
Jag spelade precis klart The Book of Unwritten Tales och väntar nu med spänning och hopp på när The Book of Unwritten Tales II: The Critter Chronicles kommer ut på engelska!
   Spelet är utvecklat av KING Art och distribueras av Nordic Games. Orginalen är på tyska. Jag köpte spelet via EA i digital form för 199kr.
   Jag har sett trailern för The Critter Chronicles. Verkar mest vara Nate och Critter som är med där, plus the bad guys, och jag fick väldigt starka Star Wars-vibber av den! Vem blev kidnappad på en isplanet av en typ yeti och hängde upp och ner i taket i hans isgrotta någon...? ;)
 
Som avslutning: Wuuuuzaaaa!!
 
Men för att verkligen uppskatta spelet måste man spela det själv. Det är värt varenda krona. <3 ;)

Redovisning

Redovisade inlämningsuppgiften idag. Gick väl bra, men alla andra hade ju gjort sjukt mycket mer effekter och sånt. Började fundera på design vs konstruktion igen. Vet inte riktigt. Lutar mer åt konstruktionshållet, men det har jag väl alltid gjort kanske, haha.

Försökt utöka python-spel och typ spelat en massa idag + åkte med mamma till skolan och gick på Friskis idag. Ska typ dit imorgon oxå.

Och slog i lilltån som ****** idag oxå. Lite smärtsamt att gympa...

Ja, nej, det var väl det. Trött.

Torsdag

'Cause we all know it is
 
Tentaplugg igen. Fortfarande bara jag och F, trots att jag hade trott att fler pers skulle komma. Mycket intressant och skumt, men men. Har läst på lite och så, samt att vi idag även har diskuterat spelet "Alice: Madness returns" medan jag har spelat lite på lilla datorn (med lagom mycket lagg, vilket inte är optimalt för skräck-action-spel) vilket var väldigt intressant. Och känns faktiskt relevant, så haha. ;P
 
Igår kom Mlöllis förbi och var med på föreläsningen! Hon hade studiebesök på Ericsson i närheten (ett av deras miljoner hus häromkring) och kom förbi. Vi stod även sen och snackade i typ en timme utanför tunnelbanan, haha, men jag hann hem och laga middag och gå på orkestern (fast middagen blev på något sätt att jag bara lagade åt mig själv för pappa ville ha varm pasta och jag åt mycket tidigare än de andra).
   Sen satt jag och tittad epå machinima igen + en kort, halvful serie (med skådespelare) som heter "The Guild" som handlar om några spelare av ett MMORPG (man antar/låtsas som tittare att det är WoW, haha) som ingår i ett IRL geografiskt lokalt guild och sen typ träffas och deras lite problem och när de sitter och spelar och interagerar helt enkelt (man får aldrig se deras skärmar eller exakt vad de spelar). Tycker den vart rätt kul, men kollade alldeles för mycket/koncentrert på den, så allt känns konstigt och annorlunda nu. Kan även bero på att jag väldigt koncentrerat läste 2 Harlequin på rad. Då blir allt lite mysko och världens känns onormal, på ett lite skrämmande sätt. Gillar det inte alls. Men det brukar gå över till slut.
 
Imorgon är det redovisning av UDK-uppgiften. SKa maila in Java-labben också, så är man klar med allt inför tentan som är på onsdag. Behöver sova innan dess... Haha :P
 
 
MMORPG-status: Uppe i 15k guld på Dragonica + nästan 80% exp. Snart lvl76, på gott och ont. @___@

If women ruled WoW + annan machinima

På föreläsningen i förrgår fick jag upp ögonen för något som heter "machinima". Ordet kommer fårn orden "machine" and "cinema" och står för film gjord genom spel/speciell programvara som ger tillgång till karaktärer och annat från ett spel. Vanligaste är väl att man gör machinima genom MMORPG, men även Halo-spelen, som kan spelas i multiplayer mode, har gett upphov till machinima. Finns nog machinima på nästan alla stora multiplayer spel, och säkert andra spel också bara för att spelare är så kreativa.
   Vissa räknar inspelningar av typen "så här dödar du bossen" som machinima, men jag håller nog med min föreläsare om att jag använder ordet machinima för att mena någon form av kreativ filmsnutt. 
 
Jag vet inte exakt hur man spelar in sekvenser i spel, men det är nog inte svårt, jag bara kan det inte själv. :P Men om man spelar in och klipper till snyggt och så så kan man få till riktigt roliga saker. Föreläsaren visade en kort "musikal" gjord i WoW som svar på debatten "är warrior eller paladin bästa tank-klassen?". De som har gjort filmen har lagt musik på den från musikalen "Annie get your gun" och låten heter (tror jag) "I can do anything better than you" eller något liknande. De har iaf klippt den så himla bra, alla satt och skrattade, haha.
Warrior vs Paladin the musical
 
Jag får väl erkänna att jag satt och kollade på den igen idag på tentaplugg-tiden jag bokat (som slutar klockan 12). Vi ä bara två här, så vi gör våra egna grejer, och jag tycker jag har gjort en del nu. Mycket tid kvar också. :P
Men jag fortsatte kolla runt på andra WoW-machinima på YouTube som länkades från den musikalen, och då hittade jag "If women ruled WoW". Så himla bra! Och inte bara för att den är rolig, utan för att den faktiskt är meningsfull på så sätt att den visar på alla fördomar mot tjejer som spelar, fast med ombytta könsroller! Den får det verkligen att verka löjligt att haka upp sig på om det är tjejer eller killar som spelar.
   De kan verka lite hårda/vulgära, men jag tror att det faktiskt bara är bra, för så är det på riktigt i många fall fast ombytta kön då då (jag har personligen aldrig råkat ut för liknande situationer, men jag spelar nog inte "rätt" spel för det/på rätt sätt och hänger på Skype och så).
If women ruled WoW, episode 1
If women ruled WoW, episode 2 
 
Sen såg jag även en lite "seriösare/snyggare" produktion i form av en kortfilm på ca. 30min om en spelare som är på högsta nivån i WoW och vars psykolog säger åt honom att ta bort sitt konto för han spelar så mycket. Ett aktuellt problem, men det bästa med den filmen (som jag tycker är bra) är att de visar det lite från spelarens sida, varför man spelar och kanske fastnar där. Och de får IRL att låta precis lika meningslöst som WoW, vilket jag tycker är bra. Inte för att uppmuntra totalt spelande, men för att man måste inse att alla är olika och upplever olika saker som meningsfulla eller meningslösa. Sen måste man självklart komma igenom en utbildning och ha ett jobb så man överlever, men spelvärlden kanske inte är så "fel" ändå.
   Den är kort, men jag tycker den är djup och tål att diskuteras länge. :)
/afk - the movie (part 1)
 
Ja, sen finns det en massa musikvideor med omgjorda texter för att passa WoW som kan vara ganska roliga, men då måste man nog vara delvis insatt också. Och som sagt finns det mycket annan machinima än bara WoW!
Halo-machiniman jag nämnde är en serie med väldigt många säsonger som heter Red vs Blue.
 
Fantastiskt att spelarna är så kreativa och utnyttjar mediet till fullo! :D Detta är ju faktiskt en hybrid av spel och film-industrin, och något som jag personligen tycker ska uppmuntras av spelföretagen i större eller mindre utsträckning.

Inget speciellt

Inget speciellt idag. Trött mest bara, trots sovmorgon. Den bästa sömnen verkar infinna sig endast om man somnar före klockan 12, och inte vaknar i REM-sömnen (mitt i en dröm).

Klar!

Vi fixade java-labben idag! :D Hade ju rast 11-16, så vi lyckades fixa java-labben på den tiden! Och till slut träffa de andra människorna som skulle vara med och som ska vara med på tentaplugg onsdag, torsdag osv. :P
 
Vi bestämde att vi har sovmorgon imorgon också, så har bara en färeläsning 15-16:45 imorogn. ;) Sova!

Slapp helg

Ja, nej, det har blivit en slapp helg den här helgen säger jag bara, haha. Typ inte gjort nånting verkligen... Iofs skönt, men iaf. Eller, igår försökte jag ju, men det är ju bara konstigt alltihopa.
 
Idag har jag spelat och läst Harlequin typ. Har ju sisådär 7 olästa Harlequin i bokhyllan (+ typ närmare 15 andra olästa böcker...), och har nu beställt 5 till, haha. Men det är skönt att läsa sån "hafs-litteratur" ibland som går snabbt att läsa igenom och som inte kräver att man skall engagera sig så mycket. Och det tar inte sån tid för storyn att komma någon vart och för karaktärerna att ordna upp problemen typ.
   Och ja, jag gillar helt enkelt Harlequin-versionen av Jane Austen, haha. :P Läser ju bara ur deras "Historisk"-sortiment, samt endast böcker som utspelar sig i tidigt 1800-tals England/London i princip.
 
Veckan som kommer börjar jag 9 varje dag, så kommer åka med mamma varje morgon. Vilket även betyder att jag måste se till att lägga mig på kvällarna så jag får någon sömn. Och jag måste fixa lunch till alla fem dagar den här veckan. Herre gud... D:

Look-a-like

Dragonica look-a-like! :O 
 
 
 
Jag är den fina original-gubben till vänster, och S till höger som härmas ;)

Inte mycket

Inte hänt mycket idag. Försökt mig på Java igen, men det går ju käpprakt åt Hel som alltid. Så har tittat på filmatisering av "Emma" från 1996 (såg BBC:s serie-version från 2009 igår kväll). Serien är väldigt överdramatiserad och alla karaktärer är omgjorda för att passa in i dramaseriestandard av idag, mer lätttillgängliga för dagens publik kanske. Tycker jag inte alls passar. Personligen tycker jag att de har förstört en del av Austen-andan samt förstört det bästa med i princip samtliga karaktärer. Filmen var väldigt mycket bättre på den punkten.
Att de båda är förkortade versioner av boken var jag beredd på från början. Hur som helst var det roligt att se. Är ju snart igenom boken för tredje gången som lyssnarbok genom mobilen. Den uppläsaren jag har är helt fantastisk! Hon ger verkligen karaktärerna perfekt och otroligt liv. Hon kommer alltid att göra den allra bästa och mest perfekta "Emma" för mig.

Sen har jag varit på Friskis och spelat Dragonica idag typ. Ska försöka lite med Java igen imorgon, men det är ju lite svårt när man inte får någon egentlig förståelse alls för verktyget, eller ens den sorts verktyg, som man skall använda till en uppgift...

Trött dag, som alltid

Skönt att sova lite imorse, men fortfarande trött under dagen tyvärr.
 
På bussen idag träffade jag F, vilket är första gången det händer. Han tar den bussen ibland efter roslagsbanan uppenbarligen. Det var ganska trevligt/nice. Satt och pratade och så. :)
   Föreläsningen idag var fortsättning på MMORPG-fördjupningen. Exemplena är tagna från WoW, Entropia och Eve-online (jag tror att vår föreläsare kör alla tre, men i varje fall WoW, haha). Idag var det mycket uinriktat på ekonomi och hur man fixar/balanserar det i online-spel, men vi kom även in på kollision (vad man kan gå igenom och vad man krockar med) och att kunna lägga ifrån sig saker runt om i världen. Vi diskuterade även reklam i spelvärld. :) Jag är ju som sagt MMORPG-gamer, även jag aldrig spelat de stora avgiftsspelen, så det passar mig perfekt!
   Hade med mig lilla röda hårddisken idag oxå så jag kunde få våra UDK-filer :)
 
På vägen hem gick jag runt i centrum och köpte en del av en framtida julklapp typ, men även en vitlöksbaguette på Hemköp. Inte bra... Usch, fy mig. Borde köpt rädisorna istället om jag nu skulle ha något att äta... :(
 
Men nu är jag iaf hemma och spelar... ;)

Bokat mer grupprum + använder My Passport

Nu har jag bokat ännu fler grupprum, yay! Haha, nej men, 5h-hålet på måndag har jag lyckats fylla ut lite med grupprum för att jobba koncentrerat med Java-labben tilslammans med F i varje fall, och lagt ut på FC ifall någon mer vill joina. :)

Nu lägger jag även över hela UDK-programmet på lilla fina röda passporten jag fick igår... Poängen med att lägga UDK på lilla röda är att då kan jag lägga in vår bana och våra filer och så på den och sen låta folk testa den hemma, vilket kan vara till hjälp. :) Man kan ju som sagt fastna på att man själv vet allt om banan och då råkar designa vissa saker lite dåligt. Dessutom kanske jag kan pilla med något litet hemma, även om det ju är typ ingenting kvar nu, haha. ;)

Ja, nej, till skolan snart!

Det gick fort!

Pappa: "Ja... jag har en röd "My Passport" från versionen innan på 320GB som blev över från ett Event... Så kan du lägga pengarna på nånting annat"
Jag: "..." O.O *stor, fet, stirrande tystnad*
Pappa: "Om du vill"
Jag: "Teknik...!!!" *tar hårddisk* :D :D :D
 
Ja, det gick snabbt. Pappa kan alltid trolla fram teknik, haha. Han är bäst! <3 <3
 
Och ja, jag borde tacka och ta emot väldigt mycket, speciellt då jag ska försöka börja köpa saker som jag behöver eller verkligen kommer att använda och inte bara massa prylar som blir liggande. Denna fina lilla sak bli rawesome! :3
Enda skillnaderna är ju faktiskt bara lagringsutrymmet och att denna inte har USB 3.0, utan bara USB 2.0, men det klarar man sig fortfarande väldigt bra med! De flesta datorerna kan ändå idag inte hinna med hastigheterna i USB 3.0 ordentligt, USB 2.0 är nog mer eller mindre standard ett tag till. :P ;)
 
*klappar fin hårddisk* :3 <3
 
 
__________
Jag brukar försöka att inte använda för mycket smilisar i mina inlägg, men som ni ser nu så typ flippade jag ur och kunde inte låta bli. Så nu är det lite halvt obegripligt alltihopa ;)

Portable Passport Hard drive

Funderar på att köpa denna när jag får nästa studiebidraget på tisdag: My Passport, portable hard drive
Fick mail om erbjudenade om den, och den verkar nice. Samma tillverkare som min "stationära" externa hårddisk.
 
Den här verkar ju vara tillverkad för att vara just portable och klara att fraktas runt, vilket skulle vara perfekt både till skolan och till Gbg (lyckades ju få radera allt på den stationära externa när jag fraktade den med mig till Gbg sist...). Tänkte köpa 1TB röd (skulle ju vilja ha 2TB, men känner att den är för dyr + att jag nog egentligen inte behöver en så stor till hårddisk. Och 2TB går inte att få i rött ;P ). Sladd medföljer, men det bästa är att den inte är större än just ett passport/pass! Så inte mycket större än min HTC mobil! Så himla smidigt! Kommer nog verkligen underlätta att kunna ha en sån tror jag. Och alltid roligt med ny teknik... <3
   Första tekniken jag köper själv för egna pengar! :O
 
Åh, vill ha den nu! >__<
 
 
Källa - exakt samma länk som ovan

Lite sömn + Java...

Ja, måste börja med att säga att Java är fullständigt bläh och jag hatar det. Kan bero på att vi inte "lär oss det på riktigt" just nu, men vi ska ju ändå fixa Java-labb. Men jag har iaf fixat uppgiften perfekt i Python! :D *kramar Python 3* <3 Vet jag mer hur jag vill att det ska funka. "Bara" att översätta till Java nu...
 
Annars idag så åkte jag med mamma både till och från skolan. Vår UDK-uppgift är typiskt klar, förutom smådetaljer, vilket är så skönt! Redovisning har vi bokat in fredag nästa vecka 9-12 passet, grupp 13 (av 15). Man har max 10min på sig och ska spela igenom sin bana så långt man hinner typ. Vi får lätt godkänt! (Man kan bara få U eller G, eller kompletering, på den här uppgiften).
   Hade även med datorn idag, så satt med Dragonica i bakgrunden (bara för att ha shoppen öppen, haha) och var inne på FC och Python och Daisy och allt sånt under dagen. Kunde även programmera in Java-föreläsningskoden direkt i datorn vilket kändes nice (lyckades imorse installera JDK och Eclipse på lilla datorn efter mycket om och men igår... dock känns "imorse" som jättelänge sedan!).
 
Efter handledning och föreläsning (där vi slutade en timme tidigare, bara för att) så väntade jag för att åka hem med mamma. Gick runt lite i skolan, hittade lite "nya" grupprum (nya för mig), insåg att det är typ eluttag överallt och hittade en plats att sitta på och hålla på med Python-versionen av Java-uppgiften medan jag la ut på FC om tentaplugg-grupp och bokade grupprum onsdag och torsdag morgon för det. :) På onsdag (om vi är kvar all schemalagd tid, men det är vi inte för jag har orkester 18:50) så kommer jag vara i skolan 8-18 , och på torsdag 8-19 (när jag åker med mamma är jag i skolan vid 8). Långa dagar, men hoppas på att få en del gjort och inlärt!
   Måndags-schemat är dock det bästa:
  • 9 - 10:45 föreläsning
  • 16 - 17:45 handledning
Nej men precis... 5h hål ja... Men, men, utnyttja tiden till Java-labb? ;) Om F vill sitta och jobba med mig så kan jag boka fler grupprum, haha. Börjar bli bra på det! Kan man kanske få dit någon mer person också, om man annonserar lite på FC. Internet-social! (Alla som känner mig är jätteimponerade och förvånade över att jag plötsligt är så på och frammåt här, men det är lätt över nätet, och jag vill vara seriös "den här gången", haha
)
 
Så redovisning nästa fredag, och tenta onsdagen efter det. Sen är det direkt på med nästa kurs, där vi har labb typ andra dagen eller något liknande. Sjukt tempo här! Fast kan kanske förklaras av att det är bara en kurs i taget hitills. Gäller att läsa ut nästa kursbok snart bara! Har lust att läsa den pärm till pärm, och har kommit 70+ sidor, men blir lite paus nu med allt annat, haha. Får dra upp tempot när den kursen väl börjar!
 
Annars har jag väl lite sömnbrist, sover ju typ 7-5/natt den här veckan, så ska försöka lägga mig snart. Sovmorgon till 10! Bara föreläsning 13-14:45 imorgon.
 
 
Ja, dagens inlägg, eller nått. Ska försöka sova snart som sagt.

Morgon

Idah börjar jag inte fören 12, så har sovit till 9. Dock satt jag uppe och spelade igår med S samt försökte förstå Java-editorn Eclipse (JCreator visade sig vara 30 dagars trial, sen måste man köpa programmet. intresserad är jag inte...), så det blev att jag sov samma lilla antal timmar som "vanligt" = inte bra. Och imorgon börjar jag 9 igen. Men på fredag börjar jag 13 iaf, så ska försöka lägga mig i typ bra tid både idag och imorgon. :)

Men ja, idag är det föreläsning och sen handledning. Ska försöka att vi kan sätta oss tidigare och gå hem lite tidigare eftersom jag har orkester 18:50 och schemat är till 17:45. Igen. Samma sak nästa onsdag. Why?! D: Orkestern är ju det enda jag har kvar... ;__;
Nej men iaf, så det ska nog gå bra. Vi har ju som sagt typ gjort det mesta av arbetet nu, så det känns nice! Och jag håller på lite med Java-labben hemma och ska ladda ner programmen på lilal datorn så jag kan sitta med egna datorn i skolan också och så. Sen har jag på FC lagt upp grej om tentaplugg-grupp. Sån där skum spontan grej igen som jag inte vet vad det blir av det, men man måste ju plugga till det med. :P

Iaf, ska fortsätta med min morgon nu :) (typ spela, äta nått och komma iväg, haha. Så trött...)

Tisdag (För jag är så bra på kreativa rubriker)

Åkte med mamma till skolan, var i skolan 7:50 (började 9:00) så satt och läste i nästa kursboken lite om hur man respresenterar float-tal i binärt system och lite om hur man räknar med dem och så. Sen jobbad jag och F på med den kära inluppen och fixade klart quests idag samt får diverse saker att fösvinna och framträda vid rätt tidpunkter så världen verkar mer dynamisk än vad den är, haha. Det bästa är dock att när vi har frågor så är inte handledarna där, så då lyckas vi lösa problemen själva istället! Det är riktigt awesome. :D
 
Introducerande föreläsning till programmering, och i synnerhet till Javainför laboration + kommande kurser i objektorienterad programmering. Jag säger bara det att usch på Java! Det är så onödigt krångligt gjort... ): Nej, tacka vet jag Python, men ja, nu är det Java vi ska jobba i... Men jag märker iaf att jag har haft nytta av att ha programmerat överhuvudtaget innan! Det känns riktigt bra!
 
Sen fick vi inte plats först i datasal på nästa handledning, så då stod vi och snackade spel lite först, och sen satt vi lite med UDK vid hans laptop, som dock dog ganska snabbt då UDK är ganska tugnt program, haha. :P Men vi hann göra lite iaf. Vi fick en dator i datasal sen, men den verkade hata UDK extre mycket och laggade sönder allt, så då gav vi upp för dagen en kvart innan tid var slut. :P Men jag tror faktiskt att vi nästan är klara nu! Det känns superskönt. Vi har gjort alla stora saker vad jag vet, så nu kan vi koncentrera oss på att lägga till detaljer och finslipa och sånt. Redovisningarna är nästa fredag, vilket passar mig utmärkt då jag alltid försöker vara klar innan tiden så man har tid att göra det ännu bättre och inte behöver stressa. Skönt med gruppkamrat som är lite likadan + ambitiös också! :)
 
Åkte med mamma hem idag också. Först var det köigt med massa bilister som åker fel och farligt, sen åkte vi till Lidl (tro mig, det var hemskt. Aldrig mer till en Lidl-affär! Allt ser bara ut som fabrikat och fejk och "billigt" (kvalitet, inte pris) Usch!), men där har de ju ingenting, speciellt inte något så exotiskt som fänkål! Så då åkte vi vidare till en Ica, men nej, inet där heller, så då fick det bli Hemköp i centrum fast det var det vi/mamma ville undvika. Dumma dåliga mataffärer. :/
 
På något sätt blev det sen jag som lagade middagen, haha, samtidigt som jag försökte hitta bra editor att jobba med Java i. Har nu laddat ner Eclipse (som är så advancerad att jag inte ens kan öppna en tom fil...) och en som heter JCreator, samt laddat ner JDK som behövs för att köra/exekvera Java-kod (typ). I JCreator lyckas jag öppna tomma filer iaf, samt att gränssnittet liknar Notepad++ lite, vilket är det program jag använder när jag jobbar med webbdesign (HTML, CSS, JavaScript etc) så det känns lovande. Dock måste jag hitta hur jag får fram radräkning på sidan. :P Men, men, om jag nu måste lära mig Java, då jädrar ska jag spöa fula Java.
 
Och S har äntligen fått sin nya dator, så snart kan vi köra Dragonica utan att hon laggar! :D (Och hon kan få använda Word, haha)

Måndag

Åkte med mamma till skolan imorse som sagt, så var där innan åtta. Satt och läste i nästa kursbok och lyckades förstå och lära mig en del räknande med binära tal och hur man omvandlar binära tal till decimaltal och sådär. Sen jobbade jag och F på med inlämningen och kom rätt så långt med att fixa quests och spawning av mobs och så, så det kändes bra!

Var hemma vid ungefär två, så läste vidare i boken, åt lite lunch och väntade på att det skulel bli Friskis halv sex typ. Var död i hjärnan redan när jag vaknade, så när jag kom hem igen orkade jag inte riktigt längre och typ kollade på TVn som lillbrorsan satt på. :P

Nu har vi precis ätit middag och jag har dukat av. Mamma kollar på filmen "Changeling" på SVT1 eller SVT2 som verkar lite läskig och usch, även om den säkert är bra som film. D: Usch usch.

Tja, ska väl gå och lägga mig snart. Ska upp halv sju imorgon igen och åka med mamma både till och från skolan/jobbet, så blir att läsa bok en timme på morgonen igen innan det blir:
Handledning 9-11:45
Föreläsning 11-12:45
Handledning 13-15:45
Ja, jag tycker också att imorgon känns väldigt fin och normal... :P

Händelselös dag

Ja, nej, det har inte hänt något direkt idag. :P Rensat lite ogräs, läst lite i nästa kursbok, tentaplugg, spelat Dragonica, hjälpt lite med tvätt... Typ sånna saker. Inte spännande, men måste göras och är inte direkt tråkigt så. :)
 
Imorgon blir det att jobba på med inlämningsuppgiften. Har bara en handledning på hela dagen, men den börjar klcokan 9, så får åka med mamma till jobbet. :D

Morgon

Har denna morgon roat mig med att drömma skumma saker (fast när drömmer man någonsin något logiskt eller normalt?) och läsa. Bland annat har jag läst ikapp texter som jag legat efter med att läsa på dA (deviantArt). Jag tycker om historierna jag läser där, men jag har svårt att komma igång med att läsa på skärmen! Men nu har jag läst ikapp lite iaf, känns bra! Och det är duktiga människor som skriver. :) Har även halvläst några fysikartiklar på nätet och håller på med den fina boken för nästa kurs. <3

Pluggdag + kattmatsproblem

Har pluggat mycket idag! Suttit med UDK och löst fler av problemen där, så nu är förhoppningsvis det mesta/svåraste utklurat och fixat. Känns bra! Har även påbörjat min tentapluggning vilket innebär att skriva/göra fina worddokument med listor och sublistor med nyckelord och korta förklaringar och exempel. Bra att göra sådant, för man måste ju verkligen förstå det man håller på med för att kunna skriva kort om det samt att man får struktur på den viktiga infon vilket är skönt. Och man lär sig helt enkelt på repetitionen man får av att skriva och arbeta med infon igen. ;)

Annars så märkte vi nu på kvällen att det inte finns någon kattmat kvar i huset! Stackars lilla Sasha, vad gör man då? Katten kan ju inte svälta. Jo, då tvingar man i den stackars lilla katten äckliga kycklingrester från igår. Usch, usch, stackars liten, hon som hatar kyckling...
Kan ju säga att var borta ganska snabbt och att hon satt och slickade sig väldigt noga om munnen efteråt... ;)

Trött + jobb

Är så himla trött just nu hela tiden och har massor att göra, så bloggen försvinner lite igen, haha. Men det var nice hos S igår iaf, hjälpte henne att köpa en ny stationär kick ass-dator. ;) Hämtade även ut fler kursböcker igår, saknar bara en bok för den här terminen nu! Har börjat läsa i boken för nästa kurs, "The Essentials of Computer Organization and Arcitechture", där de går igenom datorer typ i princip, hårdvara och mjukvara och hur det funkar enskilt och tillsammans och så. Supertaggad på att läsa, verkar jättekul och spännande! :3
 
Annars den här helgen ska jag försöka påbörja något sorts tentaplugg samt sitta med UDK och lista ut hur man fixar monster som spawnas på rätt sätt + questimplementering typ. Känner att jag är den i gruppen som fattar det mer programmeringsinriktade, haha, men får känna mig smart iaf. :) Sen ska typ trädgården hållas på med idag också. Och ska typ hinna träna, eller nått.
 
Drömde inatt att jag var jättetrött och halvsov, men nån helt random okänd kille höll på och petade på mig och la sig i min säng och jag vet inte vad så jag inte kunde somna. Det var fett frustrerande, och visar typ dubbelt upp att jag är trött, haha.

Fredag

Ingen skola idag, ska till S och vara där typ hela dagen med dator och spela spel och kolla ut bra ny framtida dator till henne som inte laggar sönder hela tiden. :P

Haha, nej men, kollar lite på att börja tentaplugga och sånt annars. Försöka fiffla runt med Kismet i UDK sen i helgen också, så läser vi de problemen också. Kanske. Hoppas jag. Aja. :P

Torsdag

Ja, skola 15-18:45 som sagt, men det gick bra och det var rolig föreläsning och så. :) Pratade med en annan människa idag också! (underförstått förutom min gruppmedlem förstås)

Annars så läste jag ut IllVet, märkte att automaterna i tunnelbanan spottar ut sedlar igen och följde med och hämtade lillbrorsan från innebandyn när pappa hämtade mig på min väg hem. Och imorogn ska jag hem till S och vara där typ hela dagen. Feeeeeeeett niiiice... :3

Snabbt

Ja, skola 15-18:45 idag, en det blir nog rolig föreläsning + att jag igår kväll lyckades lista ut lite lösningar till inlämningen. Inte allt, men hur man ska börja lixom, kanske den svårare biten, så det känns bra.

Nu på morgonen har jag försökt kolla efter lite mer hjälp, men nu verkar det som att man får tänka lite själv, haha. Annars så spelar jag, har katt i knät och ska snart äta lunch och läsa IllVet. :)

UDK

Installerade om hela UDK skiten + extra filer från skolan och nu funkar det att spawna mobs!! Äntligen!!

Eftermiddag

Föreläsning om UDK, massa ny info om både programmet och uppgiften (som plötsligt blev mycket krångligare och större, haha), lite jobb på inlämningen, snabbt hem och iväg till orkestern. Så himla kul att vara där igen med alla vanliga människor, och vår dirigent! <3

Måste också bara säga att väskan från Hong Kong (som kostade under 200kr inklusive frakt) funkar jättebra och fantastiskt! Jag är så glad över att den står av sig själv när man ställer ner den på golvet och inte ramlar ihop hela tiden! Åh, alla skolväskor skulle vara såhär... <3

Nu ska jag lite halvt försöka träna UDK och fixa med spel och massa annat samtidigt. Roligt och "suddigt" samtidigt.

15:00

Ja, börjar skolan 15:00 idag, och slutar antingen 16:45 eller 17:45, beroende på om F tycker att vi ska jobba i en timme efter föreläsningen eller inte. Jag hoppas på inte, för orkestern börjar som sagt idag vid 18:50, så det kan bli lite tajt. :P

Roar mig här på morgonen med att spela, tvätta och äta lunch typ. :)

Lång dag

Åkte med mamma till skolan, så var där 70min innan vi började, men satt och läste ut kursboken, så det var lugnt (som alltid). Dagen annars idag har bara varit handledningstid, så jag och F satt och jobbade faktiskt 9-15 (med typ 10min rast för lunch). Vi hann väldigt mycket idag, även om det också är mycket kvar. Men det känns som att man borde hinna nu. Tror att vår spelmiljö blir väldigt bra dock! :)
 
Tog tid att komma hem, var int ehemma förrens halv fem, och då var det bara att börja laga middag. Men innan dess när jag kom hem låg det ett paket från Hong Kong till mig i köket! Det paketet skulle inte komma på flera veckor till ju! Det var jag verkligen inte alls beredd på!
 
 
Den här låg i paketet! Bloggade om den typ förra veckan med en länk till hemsidan. Visst är den söt!!! <3 Och den är väldigt stadig och står upp av sig själv, inte "flimsig" och faller ihop som väskan från fysiksektionen, haha. :P Och mycket plats. <3 Fast den är precis lika tung som den andra väskan när jag flyttat över alla grejerna... Jag förstår inte, inget jag lagt i den är särskilt tungt! ):
 
Butik: Chibibunny Art Fire

Måndag kväll

Har ju då inte suttit mycket med UDK idag nej... Men imorogn börjar vi ju hur som helst med grupparbetet, så om vi koncentrerar oss och jobbar på ska det förhoppningsvis hinnas med och bli bra. Och vi är ju två iaf som har idéer och sånt, inte bara en. :)

10 sidor kvar i kursboken! Sen är det ju lite extra grejer längst bak, men de är lixom inte lika viktiga/gills inte riktigt... haha. Annars fick jag större minneskort till mobilen av snälla pappa (32GB! <3), så laddade ner lite fler appar till kortet, men den klagar iaf på phone space nu. Skylle rpå adobe flash som tar 12MB av telefonminnet...

Imorgon börjar jag 9:00 och slutar vid 14:45, så ska åka med mamma vilket betyder att jag är i skolan en timme innan, men det spelar mig verkligen ingen roll. Jag har hittat hur man fixar internet på mobilen nu äntligen tack vare internet och kan ha bok med mig att läsa och sånt. Tycker mest det är skönt att vara bra i tid lixom. Sen ska jag laga middag imorgon, får se om jag kan lyckas fota det, haha. Fast mobilen lär väl tycka att det inte finns plats för foton. :P

Whatever, dags att sova så snart som möjligt.

Spelat

Tja, mest blivit spelat idag, hehe... Men har tvättat, försökt lite med UDK, hjälpt pappa och ska nu på Friskis med nya skorna. Snart klar med boken också! (Till slut) :)

Tja

Nu ska vi se vad vi hinner idag då (är hemma idag). Ska sitta med UDK iaf är det tänkt, och planerar som sagt att läsa ut kursboken + senaste nummret av IllVet varje dag ungefär... :P Och spelar förstås, haha. Ska dock prova nya träningsskorna lite till hemma och kanske på Friskis sen med mamma.

On another note: Orkestern börjar igen på onsdag!!! :D :D :D Hoppas bara att jag kan slippa gå i skolan till 18:45 dock, för då hinner jag definitivt inte hem till att vara där 18:50...

Kväll

Tja, nej, har inte läst ut kursboken ännu (men under 100 sidor kvar!) och har inet ens öppnat IllVet-tidningen. Men imrogon ska jag vara hemma och sitta mer med UDK, så då ska jag försöka läsa massa också. Kanske köra lite träningsmaskin samtidigt? ;) Har gjort det många gånger förut, och vi har ju en del maskiner hemma så, haha.

Annars har jag på Sevencore gått från lvl17 till lvl21 idag, och craftar vidare på Dragonica. Har några screenshots från Sevencore (hoppas jag) som jag tänkte försöka hitta och lägga upp imorgon typ. :P

Annars så tänkte jag lägga mig snart, har redan borstat tänderna och allt sånt så. :)


PS. Fick rotmos med fläsklägg till middag idag! Så gott! DS.

UDK

När jag gör identiskt med tutorialen får jag andra resultat, samt att mitt UDK inte innehåller samma saker som tutorialen, så jag kan inte ens testa samma saker som de gör... Varför blir det fel när jag gör exakt likadant???

Trött

Är så jäkla trött hela tiden. Gillar det verkligen inte alls. Blinkar hela tiden, har något suddigt parti i synfältet och orkar bara inte göra saker/koncentrera mig.
 
Dessutom håller Comviq på och strular nu, så J:s sms kommer ofta inte fram/kommer fram flera timmar senare och han kan ibland inte ringa mig alls, så han får ringa till min HTC istället så får jag ringa honom. Behöver verkligen inte det kaoset igen.

Imorgon

Ja, imorgon hoppas jag på att hinna läsa väldigt långt/läsa ut min underbara kursbok (<3) och börja läsa senaste nummret av IllVet (älskar den tidningen!). Men först ska jag göra de tutorials med UDK jag inte hann idag. Sen blir det väl fixa med tvätten också, jag har ju tagit över en del av tvättarbetet här hemma nu. Spel blir det ju självklart också, mina kära små gPotato MMORPG:n Dragonica och Sevencore, haha.

Men jag hoppas jag ska hinna mycket nyttigt skolrelaterat imorgon som sagt. Mycket läsning och UDK och så. :)

Spel

Spelat upp min Sevecore-gubbe till lvl17 nu, och craftar på Dragonica (där jag är lvl75 med 55% exp). Samt läser i kursboken. :D

Trött

Inget UDK idag, och hinner inte läsa så mycket som jag tänkt heller. Tid gick åt till att plötsligt åka med mamma till Täby C, men nu har jag iaf (kanske) nya träningsskor som jag ska prova lite till hemma och så. Mina gamla är ju nästan 6 år gamla och håller långsamt på att falla sönder, haha. De nya (om vi nu behåller dem) är svarta och rosa och känns lite mindre klumpiga. :)

Sen vart det Friskis, som visade sig vara 15:30 fast det på nätet fortfarande står 15:00. Märkte där att jag inte har någon energi alls kvar, troligen efter gårdagen som var lång och mycket med max 6h sömn natten till den. Och morbror kommer på middag vid sex, så det är lixom ingen ork eller mycket tid kvar till nånting idag. Så jag sitter väl och fixar med nätet och Dragonica/Sevencore och så. :) ;P

Lördag

Dagens IRL-quests:
  • Läsa en bra bit i kursboken (förhoppningsvis läsa ut den i helgen?)
  • Läsa nya Illustrerad Vetenskap (förhoppningsvis kanske kunna läsa ut den i helgen med, eller ha att ta med till skolan?)
  • Göra två till tutorials i UDK om mobs/monster
  • Friskis 15:00
  • Köra beta och ge feedback på ett Hidden Object Game från Big Fish Games
  • Köra lite Dragonica och Sevecore
Tycker nog att jag rimligen borde kunna hinna det mesta. :)

Hemma

Det var nice och trevligt hos Emi :) Massor med fantastiska bakverk (som jag tyvärr inte kan äta) och god mat och roligt sällskap. :)

Snabbt

Glömde säga att jag har beställt 2/3 resterande böcker jag behöver den här terminen för skolan också idag. :) Och nu har jag spelat mig upp till lvl12 på Sevencore. men nu måste jag börja förberede massa för S kommer och hämtar mig fem i sex. :D

UDK

Har gjort två tutorials nu, tog typ 1,5h-2h. Dock funkade inte den allra sista coolaste grejen för mig. :P programmet hänvisar till att felet kan läsas om i loggen, men var den är är en gåta, så nu är jag klar för idag med det. Jag gjorde den enklare varianten av uppgiften innan och det funkade och så, så jag förstår principen och så iaf.

Spela Sevencore! :D

Fredag

Slutet på arbetsveckan, och hemma tidigt, så nu borde det vara lugnt väl? Haha, nej ni... ;P
 
Dagens IRL-quests
  • Tvätt
  • Dammsuga rummet
  • Läsa boken
  • Sitta med UDK och tutorials
  • Köra lite Dragonica
  • Köra Sevencore
  • Uppdatera blogg/fb/dA
  • Göra mina allmänna nätetgrejer (lite spel och kolla saker)
 
Inget konstigt imorse. Gick upp halv sju, skapade snabbt ny gubbe på Sevencore Open Beta, åkte med mamma till jobbet, var i skolan en timme innan tiden och satt och läste i boken. Rolig föreläsning med Mats igen (jag gillar speciellt att han hänvisar till MMORPG hela tiden, om än bara stora sådana som jag aldrig kört ;) ), gillar hans föreläsningar!!! Det känns roligt i skolan verkligen, och som att jag förstår och kan och så, så det är skönt. :)
 
Lite orolig att bussen inte skulle gå förbi Grönalndsgången på vägen hem, men det gjorde den, så jag kom hem. Dock slutade vi 10:45, men jag hade fått för mig 11:45 av någon anledning, så plötsligt har jag en timme extra till IRL-questningen idag! Tiden tar ju slut vid 18:00 när vi ska till Emi och fira henne. :)
 
Så ja, jag har ätit lunch nu, afkar på Dragonica och läst lite till i boken. Ska fixa tvätt och städning nu + uppdateringar och andra nätet-grejer innan jag ska sitta med UDK 14-16 tänkte jag. Tjoho!

Hemma igen

Äntligen hemma igen nu, och har ätit middag, efter en gånaska lång och händelserik dag ändå.
 
Det började fantastiskt med att jag stod i köket (i pyjamas) och gjorde lunchlåda när det plötsligt kom bygg-gubbar som skulle täcka över hål gjorda i nedre delen av köksväggen och i taket i tvättstugan pga läckage. Fine. Bara att bli klar och slinka iväg snabbt, vilket gick bra. Hann även testa lite av ett beta spel från Big Fish games och ge feedback, vilket är 3x så roligt nu när jag läst böcker och går den här utbildningen!!! (När jag läser min kursbok kommer jag ibland plötsligt på att jag läser den inte för mig själv, utan för skolan!!! Blir alltid så glad och taggad och positiv då!)
 
Just idag hade jag med mig extra mycket grejer, till och med för att vara jag!, till skolan, t.ex. min lilla dator, så det var lite tugnt. Men det värsta var att bussen precis innan den skulle komma fram till Grönlandsgången plötsligt säger (okej, bussen pratar inte bokstavligen, men ni fattar): "178:an har lagt om rutten, så vi kommer åka till (nått jag inte hörde) och (nått annat) innan vi kommer till Jan Stenbecks torg som vanligt." WHUT?!?!?!? Jag tänkte bara shit nu kommer jag aldrig till skolan och jag kommer aldrig komma hem och aaaahhhhh!!!
   Jag brukar bli typ paralyserad av sånt här, men jag tog mod till mig och rörde på mig och gick av vid Jan Stenbecks torg och tänkte "Yes! Jag har fortfarande mina gamla kartor i väskan (känns som att förra fredagen är hur länge sedan som helst...). Hoppas jag är innanför kartan!". Och det var jag! :D Jag var roligt nog ungefär lika nära skolan som vid Grönlandsgången, fast på en sörre och mycket farligare väg. Så jag överlevde!
 
Okej, nästa obstacle. Hitta och säga hej till min gruppmedlem. Låter enkelt tycker vissa, stort problem för mig. Men det slutade med att han sa hej till slut, så det gick bra. Och han är väldigt trevlig. :) Men väldigt mycket mer mogen än jag förväntar mig av folk, speciellt killar. Det är som att prata med en vuxen nästan typ, haha. Han är typ lite halvkänd konstnär, iaf lokalt häromkring, och verkar seriös och så iaf, och jobbar ju heldre med någon som är seriös i arbetet än tvärtom så. :) Handledningslektionen blev dock typ att jag flummade vid min dator, och han gjorde något mer seriöst på sin. Dock har han en riktig laptop som klarar av tunga program, så det är kanske inte så konstigt, haha.
 
Sen hade vi äntligen nästa föreläsning. Idag blev vi klara med hårdvaruhistoria och började komma in på spelgenrer och sånt. Och jag tycker vår föreläsare är väldigt rolig, för han kan berätta egna saker om allt och verkar intresserad och kunna det (han har massor av meriter som justifies it också så) och bjuder lite på sig själv, vilket alla verkar göra här. :)
   Sen var det lunch i 2h 15min då jag och F (min gruppmedlem) satt och pratade typ och mycket om spel och så. Åh, det är så roligt att kunna prata om spel, och på en analyserande nivå! Nu var det inte riktigt det analyserande jag skulle vilja prata och diskutera med någon om, men så nära man kan komma nu antar jag. :) Det är verkligen roligt. Jag antar att kag kommer att hamna på design iaf till slut... haha.
 
Men vi hade två föreläsningar idag! :O Andra handlade om UDK-programmet, såg lite saker de inte visade på tutorials. Men innan det var massa snack om FirstClass och Daisy och konstiga inloggningar och allt. Jag säger bara det: så glad att jag gick Engelska 1, har redan konto och allt fixat!!!
  Men ja, nej, nu gäller det att sitta med UDK massa hemma imorgon och i helgen och på måndag så vi kan börja på inlämningen sen. :) Ska ju som sagt försöka vara ordentligt seriös nu på den här utbildningen! Och jag har faktiskt läst över halva kursboken nu! Lite stolt ändå. Den ska läsas ut pärm till pärm! (och den är väldigt bra dessutom, tycker jag)
 
Slutade 17:45 och gick till Jan Stenbecks torg för att ta bussen därifrån, och det gick bra och så, men den åkte förbi Gröndlandsgången på vägen hem. What's up with that?! Antar att de lägger om rutten vid bestämda tider på dygnet eller något/förmiddagen för byggarbeten eller nått...
 
Ja, oj, nu anstränger jag mig verkligen och skriver långa inlägg här i bloggen plötsligt. :O Men tänkte att jag skulle försöka vara mer blogg-seriös igen nu på spelutveckling, och det är helt klart roligare och enklare nu när de uppdaterat insidan på blogg.se så att man kan blogga snabbt och effektivt, till och med i Google Chrome! ;) Ja, det gillas verkligen kan jag bara säga.
 
Imorogn är det en föreläsning vid 9 (min tidigaste börja-tid), och sen ska jag hem och sitta med UDK, spela lite Sevencore (Open Beta öppnar 3 inatt svensk tid) och sen dessutom hinna till Emi på födelsedagsmiddag. Tur att jag redan slagit in presenten!
 
 
 
PS. Ett spel som är oerhört intressant ur analys-synpunkt är "Heavy Rain". Bara spelat det jättekort, men det är verkligen nytt och innovativt och helt unikt, vad jag vet! Och fantastiskt att analysera, speciellt user interface (mitt nuvarande favoritämne, haha) DS.

I skolan

Ja, tog med mig datorn till skolan idag. Hittat labbgruppsperson och sitter i datasal typ. Har med mig mus, MEN glömde USB-kontaktgrejen till datorn hemma, så det var ju meningslöst... :P

Nu ska vi se om lilldatorn klarar av UDK, haha. xD Jag gissar på inte... ~

Gruppmedlem + dagen

Ja, mitt konstiga spontana anfall payed of. Har en gruppmedlem nu som jag ska träffa imorgon. Lite stolt att jag ansträngt mig! ;)

Annars har det gått bra med UDK idag, byggt en miljö och ett halvfult hus. :) Förutom det har jag kollat upp Java (programmeringsspråk) lite lätt och insett att jag inte gillar det alls. Bara överdrivet jobbigt, haha. Har även fixat lite andra skolgrejer + slagit in present, tvättat och tränat. :) Har hunnit mycket idag faktiskt! (och spelat förstås ;) )

UDK

Till inlämningsuppgiften i skolan så ska vi använda ett program som heter UDK (Unreal Development Kit) som är gratis att använda för att skapa en spelmiljö. Det låter superhäftigt, speciellt så "tidigt" i utbildningen, även om det är väldigt basic. Och eftersom jag gillar att ha lite koll innan jag gör uppgifter + jag har valt att vara hemma och plugga idag så kollade jag upp UDK och laddade ner programmet. Kollar just nu på lite tutorials som folk på skolan gjort, och har lyckats använda det och gjort en väldigt basic miljö med gräs, berg, lite vatten och träd! :D Fett kul... ~

Kreativtitet ftw?

Nu har gjort en sån där konstig spontan sak igen som jag inte vet om jag borde ha gjort eller inte. Jag gör ju dumma saker ibland. Inte bra alls. ): Men ingen ska bli orolig nu, det är inget dumt jag har gjort den här gången, mest bara konstig, haha. Har lagt ut ett litet "hej någon som vill grupparbeta"-meddelande i FirstClass-systemet. Känns ju lite skumt och halvdesperat. Jag vet inte. Det värsta som kan hända är ju dock att det händer ingenting, så hemskt är det ju inte. Men skumt. Usch. Aja. Vi får se vad som händer, OM nånting händer. :P

Tisdag - första lektioner

Dagen började hemma (som vanligt). Gick upp vid tio och läste och körde Dragonica och annat till kvart i ett då jag drog hemifrån. 1h och 15min är ganska bra tid att hinna på. Hinenr man missa en buss och är vid klassrummet en bra stund innan och så.
 
Klassrum ja. Första föreläsningen idag. Jag börjar skolan! Eller ja, idag var det mest intro till kursen och svara på frågor, och lite datorhistoria. Inga direkta uppgifter eller läxor eller så. Lite flumm kanske med andra ord. Vi kommer visserligen ha en inlämningsuppgift och en labb i kursen (förutom tenta) som vi kan/ska avända handledningstid (lektioner som heter handledning) till att göra. Men föreläsaren sa typ som rekommendation att vi INTE börjar med inlämningsuppgiften förrens EFTER torsdagsföreläsningarna, vilket innebär att jag slutade extra tidigt idag + inte har något imorgon. Liiite slappt just nu, haha. Det är som om jag aldrig börjar skolan. ;P
 
Hann iaf åka hem med mamma igen idag vilket var trevligt. Handlade mat på vägen hem och hjälpte henne att laga middag. Och nu sitter jag till slut/äntligen vid min dator igen.
 
Nu ska jag maila helpdesk igen om internet. Det är något konstigt fortfarande...

Måndag: 3 IRL-quests

Dagens IRL-quests:
  • Fixa passerkort
  • Fixa föreläsningskompendium/er
  • Fixa present
Dagens väder: Äckligt, mördande varmt. Inte ett moln på himlen. Varför finns sådant hemskt väder?!
 
 
Morgonen började med byggarbetare i köket som borrade och skulle hålla på med rören. Fine, skippa att äta innan jag drar typ. Men sen fick man ju inte gå på toa heller, vilket var lite mer krisigt. Eller ja, lilbrorsan sa att jag inte fick på toa när jag gick upp vid nio. Vid tio kom pappa upp och sa "nu får man inte gå på toa längre". Wtf?! men jag fick gå på toa snabbt iaf innan de stängde av allt på riktigt. Tack för den! :P
 
Åkte iväg till skolan vid tio och lyssnade på "Emma" av Jane Austen för tredje gången. Den är faktiskt väldigt bra, och jag har mer tålamod med att lyssna om på böcker än att läsa om dem. Hittade perfekt och allt denna gången, så det var skönt. Dock öppnade inte passerkortsrummet fören klockan 12 (trodde jag, det visade sig sedan att den här veckan har de extra öppet, så de hade öppet 10-11 också), och jag var i Kista innan elva, så då gick jag runt i Kista centrum för att försöka hitta present till Emi + kansk eköpa något litet att äta. Slutade med att jag faktiskt hittade vad jag tror är en bra present (skulle själva vilja ha typ, haha) samt gick till ICA och hittade en liten baguette med vitlökssmör i (som visade sig kosta 7kr och inte 14kr som jag trodde, läste väl fel). Inte det nyttigaste, men heller inte det värsta tycker jag. Hade inte tid och lust att kladdamed frukt eller äta glass eller muffins eller något sådant.
 
Tillbaka i skolan gick jag till bokhandeln där de sålde "Andrew Rollings and Ernest Adams on game design" för 100+kr jämfört med vad jag köpt den för. Som vanligt med andra ord, tänker inte handla böcker där! ;P Hittade inte mina andra böcker heller så. Däremot hittade och köpte jag föreläsningskompendierna som jag skulle ha tag på, så det var ju nice iaf. Fixat två IRL-quests innan klockan tolv. Skills!
 
Men sen var det ju passerkortet... Kan ju säga att kön tog upp allt utrymme som fanns på den våningen vid tio i tolv ungefär, och det gick ganska sakta frammåt. Tog ungefär en timme för mig att komma fram och snabbt fixa passerkortet. Med tunga väskor och annat att släpa på, men men. Fick iaf compliments för mitt namn då en av dem som jobbade i det rummet hade samma namn, det var lite kul! Kunde ha lagt mig i en konversation framför mig i kön också, men tillfället gick förbi. Oviktigt, men iaf. Passerkortet blev fult, precis som pass och ID-kort och allt annat, så allt är som det ska.
 
Åka hem gick bra och allt. Hittade ett band som det står Dice på att hänga passerkortet i, vilket är nice. Bygggubbarna var borta när jag kom hem (insåg jag efter att ha misslyckats med att gå in i deras bil på garageuppfarten) så jag plockade ur och i diskmaskinen, diskade lite och sorterade tvätt och satte på tvättmaskin. Nu ska jag vara fri! (dvs spela och plugga ;P)
 
Nästa IRL-quest: Få tillgång till trådlöst internet i skolan

Imorgon

Tja, nu ska vi se om jag kan lyckas fixa passerkort + föreläsningskompendium imorgon. Och dessutom en himla födelsedagspresent. Herre gud vilka krav världen har, haha. Blir som att klara av quests imorgon. ;)

User interfaces in games

Just läst kapitlet i min bok om user interfaces. Är så kär i detta nu. Blir inspirerad och taggad och glad av att läsa det! Jag känner verkligen att det är så himla intressant! Åh, det känns bra. Skulle lätt kunna tänka mig att snöa in mig på detta område. <3

Rik

Förutom att jag tjänar bra med guld för tillfället på Dragonica, läser på i kurslitteraturen och analyserar spelet "Heavy Rain" så mycket jag kan efter att ha spelat början på det igår (INTE ett spel att rekomendera för yngre barn, nej... men nästan äckligt bra gjort annars på alla punkter) så händer inte så mycket idag. Ska träna, men annars inget. :)

Idag

Har inte hänt mycket, om ens nånting idag, haha. Spelat, lagat lunch, läst. Om en stund ska vi dock bort och äta middag. :)

Shopping

Ja, nej, man ska ju inte handla hela tiden, men igår natt/kväll köpte jag faktiskt en väska SOM JAG KOMMER ATT ANVÄNDA 100% SÄKERT! Och den var bara hälften så dyr som den väska jag tittat på på Åhléns som jag dessutom aldrig skulle ha använt, och det inklusive frakt från Hong Kong. Tycker jag var ganska bra. ;) Får bidrag på måndag också,så det är ändå ganska lugnt. :)

Min väska som kommer om 2-3 veckor <3
RSS 2.0