Gruppmedlemmar

Efter mycket letande och oro fick jag till slut nu ikväll idag åter tag på alla gruppmedlemmar. Det visade sig att hon jag inte fick tag på inte kollat mail på 2 dagar, samt att det är HELT fel telefonnummer som står i Daisy för henne, så det förklarar en del! (någon stackare som fått skumma sms och samtal som ej besvarats, haha!) Men nu har vi kontakt och riktiga nummer och alla är med igen så vi kan komma igång och jobba och så, och hon vet var vi ska vara imorgon morgon! Tur att hon kollade mailen nu idag ikväll, annars hade hon missat. Ja, ja. :)
 
Lite mindre stressigt nu med skolan, så nu funkar allt igen känns det som, även om de två veckorna som kommer nu är typ jättemycket jobb!! Men det ska väl gå det med. Försöker även hinna med att spela in lite och läsa böcker som inte är skolböcker typ, haha. Spela Star Wars kan man ju glömma. ;P

Onsdag

Fantastisk rubrik, haha. Anyways. Hittat/fått hel grupp nu för grupparbetet i skolan och har bokat tid för oss i skolans multimediastudio för inspelning i studiomiljö för annan uppgift.  Nu är det bara att få ihop något bra grupparbete, och fixa alla individuella inlämningar i bra tid. Och datorduggan, men ja, den borde gå bra. Måste bara hitta svaren till alla instuderingsfrågorna och så. På något sätt...
 
Mycket skola just nu som sagt den här kursen. Hinner inte spela något, förutom när jag spelar in då då. Mina 60 dagar subscribed på Star Wars går ju typ ut snart! Tur att jag inte betalat några faktiska pengar för detdå, haha.
 
Ja, nej, livet som det ser ut nu, haha. :)

Vecka 2 av SP:BL

Lite dumt kan man ju tycka, men jag började lite på veckans ljuduppgift igårkväll (typ vid 22/23 eller nått) och det gick smidigt och bra! Nu kan jag ju tyo inget om de filter man måste använda samt att jag inte har några inspelade bakgrundsljud och sånt som man ska ha också, men det kommer. Har iaf börjat och insett att det är mycket roligare/lättare än Photoshop!
   (Lättare menas här att programmet jag använder är mer lättmanövrerat än Photoshop samt att det vi har att jobba med är med flit ganska lätta och tydliga ljudklipp att klippa i och så. ANnars är ju ljud en av de allra svåraste sakerna att hålla på med)
 
Tja, nu ska jag se till att komma i tid till skolan och så också, haha. Och på något sätt hitta min gruppkamrat! Det kan komma att bli "intressant"...

Riktigt peppad nu!

Efter den här helgen är jag riktigt peppad på att lära mig allt jag kan i skolan och få komma ut och hjälpa till att göra spel! Detta tack vare två ganska okända (tror jag än så länge) produkter: Indie-spelet Cryamore och plattformskonsollen Ouya.
 
 
Cryamore är ett supercoolt och väldigt ambitiöst projekt som drivs och utvecklas av 7 coola amerikaner som håller på med det på fritiden. Nu dock ber de om ekonomisk hjälp för att kunna få ut spelet till mars 2014, och kunna göra det så coolt som möjligt! Deras mål är att få ut en AAA-titel (tänk typ "Battlefield", "Final Fasntasy"-serien eller "Assassins Creed"-serien) baserad på äldre 16-bitars spel (riktigt gamla spel med max 16 olika färger i. Långt före jag började spela spel, haha!) men med allt uppgraderat och till ett bra pris.
   Storyn är riktigt också häftig och de har fokuserat mycket på musiken, vilket är en del av spel/spelbranschen som får alldeles för lite uppmärksamhet jämfört med t.ex. grafik. Men jag låter deras Kickstarter-video tala för sig självt:
 
 
 
Jag och min lillebrorsa har tillsammans gått in med $50, så vi kommer få spelet + lite coola rewards, men det bästa är att man kommer att få följa deras arbete med spelet och få se hur det växer fram. Vilken inspiration! Det är ju typ det här som är det ultimata målet med min utbildning.
Länk: Cryamore kickstarter
 
 
Ouya är en supercool ny plattformskonsoll som skall öppna upp TV-spelsvärlden för även mindre spelutvecklare. TV-spels branschen idag är svår att komma in i och det krävs mycket resurser för att utveckla spel för just den plattformen. Det kräver tid och pengar som många inte har. Ouya är här för att ändra på det.
   Det är en liten, kraftfull konsoll som bygger på Android, så kan man koda för Android så kan man koda för Ouya! Det är även precis lika lätt att lägga upp sina spel på Ouya som det är att få upp dem på Android-market, och alla spelen kommer att vara free-to-try! Riktigt peppad inför möjligheten att kunna utveckla TV-spel!
   Visst, det är inte Play Station eller XBOX, men det är ändå en milstolpe i spelutvecklingen som ändå är en väldigt ung bransch. Spelutveckling handlar inte längre bara om pengar och underhållning, utan om att ge en upplevelse och om att spränga gränserna för interaktiv media. Och det händer här och nu.
   Om man bara letar på rätt ställe så finns det så mycket häftigt man kan hitta. <3
Länk: Ouya - Beräknas kunna börja skeppas i April 2013!
 
OUYA Console
Bild tagen från Ouya:s hemsida
 
 
_____________________________________________________
 
Så det är väl ungefär det jag har gjort i helgen, haha. Förutom att spela in, fira morbror och läst lite. Crazy helg. Och på onsdag ska nästa inlämningsuppgift in, ljuduppgift 1. Jupp. Nu kommer det nog bli ett par kriser igen innan allt ordnar sig och funkar sen igen. Men så verkar det ju vara på den här kursen, haha.

8000 dagar

Ja, idag har man då levt i exakt 8000 dagar, haha. Firas? ;P Nej, kanske inte, men lite roligt är det iaf!

Klar!

Photoshop-uppgiften inlämnad och klar, fast fick skära ner dokumentet en del då det blev över 20MB i zip-fil (tillsammans med en PNG-bild). Ja, så kan det gå. Inte mycket utrymme kvar då, hehe. Men, men, hoppas nu att den blir godkänd! (Och att all programmering snart blir rättad!!!)

Dag 5 av SP:BL

Så ja, jag tror att Photoshop-uppgiften kanske ändå löser sig nu. Kunde fråga lite snabbt om saker i skolan idag, och pratade lite med pappa igår och så, så tror ändå att det kan bli bra nu. Hoppas verkligen det! Nu är frågan bara hur "perkeft" de vill ha det, men tja, vi får väl se. Gör så gott jag kan iaf. Detta ska ju dock vara en kurs för nybörjare i Photoshop och så, även om det är på universitetsnivå, så de förväntar sig väl ändå inte hur mycket som helst.
 
Har fått mail-kontakt med min tilldelade gruppuppgifts-kamrat också nu, så det funkar också. Lite spännande nu med ljud nästa vecka. :)
 
Ja, Photoshop är kul när man kan det, men när manhar typ 3 dagar på sig att lära sig programmet och producera en inlämningsuppgift, då är dte inte  kul. Jag ska iaf helt klart gå konstruktion och programmera och spöa alla killar, haha. ;)

Hemma

Hemma och sitter och jobbar efter dagens föreläsning. Ska börja på inlämningsuppgiften tänkte jag, och sen se om jag kan få med mig den till skolan imorgon och Workshop:en på morgonen och sånt.
 
Annars så spelar jag in nu igen som sagt, och försöker hinna läsa och sånt, så har lite att göra, haha. Och hinner som sagt inte spela något. ;P

Dag 3 av SP:BL

Föreläsningen idag gav lite mer förståelse och sånt med Photoshop. Han visade en del saker och så, men inte kommer man ihåg allt. Vet inte om de här föreläsningarna spelas in heller, men men. Suttit lite med Photoshop nu när jag kom hem, och förutom att jag lyckats med något fail som jag typ förstår vad som har hänt så har det ändå gått lite bättre idag. Har lyckats förstå hur man får in flera bilder i samma fil, vilket ju helt klart underlättar när man ska fotomanipulera ihop två bilder. Men jag gillar inte riktigt Photoshop fortfarande för det. Men det kommer väl lösa sig mer och mer för varje dag här som går.
 
 
Annars så har jag lyckats klämma in lite inspelningar nu faktiskt (orkar inte sitta med dumma Photoshop hela tiden faktiskt) vilket bara är massa kul, och något som jag klarar av. Har nästan även lust att själv sitta och programmera lite textbaserat MMORPG nu när jag kan lite objekt-orienterad programmering, men vi får se hur det blir med det. Roligare än Photoshop och vektorbilder iaf. :P Jag kommer helt klart gå konstruktion, haha.
 
Men nu ska jag laga middag och till orkestern :)

Kämpar på

Kämpade ändå på lite till med dumma Photoshop igår och lyckades få till lite fler saker. Men finns ju en hel del extremt grundläggande saker som jag inte fattar, så blir ju lite svårt att klara inlämningsuppgiften då... Som tur är dock har jag snälla internet-vänner som håller på mycket med bild och kan lite Photoshop och är villiga att svara på frågor och hjälpa till, så det kanske kommer att gå ändå.

Just nu känner jag bara att jag nöjer mig med typ E eller D i den här kursen, och att design som sagt inte är den inriktning som tilltalar mig mest. Inte så att kursen är tråkig eller så, men längtar faktiskt (iaf just nu) lite till nästkommande kurserna.
 
 
Har dock börjat spela in igen, vilket precis som förut är superkul. :)

Hatar PS

Just nu ikväll hatar jag Photoshop. Jag orkar inte.

Dag 2 av SP:BL

SP:BL = Förkortningen/koden för kursen "Grundläggande bild- och ljudhantering"
 
Gick upp 8:00 imorse och satt och läste i kursboken tills klockan 12:00 ungefär, sen vart det iväg till skolan för föreläsning 14:00-15:45. Handlade lite i Kista Centrum (typ näsdukar och tandborste och sånna tråkiga saker) och åkte sen hem med mamma (kom ihåg idag!) och handlade mat i Mörby också. Och fick en tidning, hehe.
 
Nu är det bara att sätta igång med att fortsätta plugga. Måste ju hinna igenom all info + lära mig Photoshop + bli klar med övningar och inlämningsuppgift till på fredag... x__x

Bild- och ljudhantering

Ja, den här kursen är inte att leka med! Nu blir det sjukt mycket att göra! På fredag ska arbete i Photoshop in, med diverse speciallager och annat som krävs att ha med. Fotomanipulering. Nästa vecka är det ljud, och sen film/bild i rörelse och sen grupparbete, och sen extra uppgifter om man vill ha högre än E! Ingen tenta, men mycket att göra!!! INget mer Star Wars och sånt nu, haha. Nu blir det 4 stenhårda veckor. Känns det iaf som nu. Vill ju hinna läsa i böckerna och sånt också. Herre gud!
 
Övrigt: Har aldrig kämpat så hårt på Friskis som idag. Är fett pumpad till att springa runt och bara vara effektiv och hinna med allt nu! Så blir det när skolan är rolig, haha. :D (Kan också vara en reaktion emot att jag har spelat alldeles för mycket senaste 3 veckorna typ konstant, haha)

Tenta klar

Tenta klar! :) Tog mig ca. 3h utav 5h. Trodde jag skulle behöva minst 4h!! Men det visade sig att "den riktiga" tentan var lättare än extentorna, eller i varje fall formulerade på ett enklare sätt. Det kändes iaf som att det gick väldigt bra. Jag gick till och med igenom allt riktigt ordentligt innan jag lämnade in och rättade några fel, känns bra! Nu hoppas jag (kanske lite fåfängt)på B, eller till och med A!!! Kan knappt bärga mig tills de rättat!!! :D
 
Nu är det bara gäster ikväll att se fram emot. :D

Torsdag före tenta

Var med pappa typ hela dagen idag och hjälpte honom att filma på ett event och så. Det gick bra, inte särskilt svårt, men ändå lite viktigt. Och jag fick fika, haha, men främst av allt fick jag se eventet! Det var inte perfekt eller storslaget eller så men jag lärde mig så mycket och tar med mig mycket därifrån som jag kan använda genom resten av livet. Det var verkligen bra, intressant, lärorikt, rörande på ett sätt och fantastiskt.
 
De viktigaste/största sakerna jag tar med mig från idag är nog:
  • Jag har en förståelse nu för vad "innovation" innebär
  • Jag förstår/vet nu hur situationen ser ut i Somalia
  • Jag förstår att det är viktigt att känna att man är en del av ett sammanhang och att veta varför man gör något, för då känner sig alla viktiga och det gör att man kan uträtta sådana enorma saker (det låter självklart, men det är just "självklara" saker som man oftast tappar/glömmer bort)
 
Jag har både skrattat och nästan börjat gråta lite idag. Speciellt när en talare berättade att han var en del av/ledde de svenska styrkorna som bland annat med helikoptrar eskorterade fartyg från Kongo till Somalia så att somalierna kunde få den mat och den medicin de behöver. Annars blir de fartygen (enda sättet att ta sig in verkar det som) antingen tagna av pirater eller nedskjutna av någon sorts Al-Quida-relaterad grupp som inte vill ha västerländskt inflytande i landet. Det finns så otroligt mycket mat (vet inte hur det är med medicin) som ligger och väntar i Kongo på att få komma in till Somalia, men som blir stoppade på vägen.
   Alla vet säkert redan allt det här utom jag. Men att han som varit där och kämpat mot piraterna och eskorterat bland annat matskeppen, men även sett till att världshandeln har kunnat flyta på förbi den somaliska kusten (90% av alla världens handelsfartyg/fraktfartyg går förbi där, eller så var det 90% av all allmän världshandel) stod och pratade om det, och dessutom relaterade det till hur ett företag som "Transmode" (de jobbar bland annat med optiska kablar och lite annat, fattar inte riktigt själv, haha) och hur de jobbar och vad de kan tänka på och lära sig från hans jobb och den situationen, ja, det var starkt. Speciellt såhär i efterhand när man tänker tillbaka på det.
 
Och så fick jag filma när nästan hela företaget (relativt litet företag i antal anställda, men de är uppe i världstoppen i sin bransch tror jag) fick lära sig, och dansa, Gagnam-style dansen. :D
 
Alltsom allt en bra dag. Och nu är man ju typiskt positivt inställd till Transmode också, haha.
 
 
Ja, nej, nu blir det tentaplugg imorgon då. Hoppas på ett C eller B typ på lördag. :)

Tentaplugg-vecka

Ja, den här veckan är tentaplugg-vecka typ. Har ju programmeringstentan på lördag 9-14 så. :) Igår gick jag igenom en extenta och gjorde faktiskt alla uppgifter ordentligt, något som jag inte alltid gör med extentor! (Jag sitter typ och kollar i facit istället, haha) Missade en del viktiga grejer, men bättre nu än på lördag! Hoppas på att komma ihåg mina missar tills dess. ;) När jag rättade mig själv fick jag typ D (försöker alltid rätta relativt lågt), så jag tror nog att det kommer att gå bra. Jag hoppas nog ändå på ett B kanske, kanske till och med A om jag är riktigt försiktig/smart. Ser fram emot tentan ändå. Men jag gillar ju typ att skriva tentor/prov, så det var ju inget nytt, haha.
 
Dock innan dess så ska jag med pappa och hjälpa honom på ett event imorgon. Inte så coolt som det låter, ska typ stå och rikta en kamera åt rätt håll i 6h eller nått, haha. :P Men det blir nog lite roligt ändå. De ska ha massa flummig underhållning (t.ex. typ lära sig "Gagnam Style"-dansen. Jag hatar verkligen den låten och allt, men ska bli kul att se de härs försök till det ;P), så det finns kanske något att skratta åt, haha.
 
 
(och så kan man ju inte låta bli att spela lite Star Wars på dagarna. Men jag pluggar faktiskt också! D:)

Programmering inlämningsuppgift 2...

...är inlämnad! :D Rapporten är i PDF-format och förljer mallen till punkt och pricka. Programmet (hoppas/tror vi) uppfyller alla kraven och går dessutom inte att krascha, och ger inga konstiga utskrifter någonstans. Ska in senaste nästa lördag, men då är det tenta, så skönt att ha det gjort redan nu så man kan koncentrera sig på att plugga till den (och har mer tid till att spela Star Wars, hehe...). Wiho!!! Känns riktigt bra. :D Programmeringstentan ska bli kul. <3
 
Och sen blir det vårtermin med nya kurser! :D (som jag till och med har lyckats registrera mig till, haha):
  • Grundläggande bild- och ljudhantering
  • Databasmetodik
  • Programmering 2 (!!! <3)
  • Människa-datorinteraktion
Allt låter fett spännande och roligt! :D
 
Man lär sig så himla mycket varje dag i skolan här. Man riktigt känner i hela kroppen att man lär sig saker. Jag älskar det! Det är ju därför jag går i skolan. <3

Skola igen

Så nu har skolan börjat igen. 2 sista veckorna på höstterminen med inlämningsuppgift och tenta, sen är det vårtermin och nya kurser! :D

Hemma

Vi kom i tid till tåget (10min, men ändå) och det gick smidigt och kom fram i tid vid 19:05. Ingen spännande resa direkt, men iaf. :)
 
Skönt att vara hemma, men saknar J ändå.

Sista sista

Ja, så idag åker man hem igen från Gbg. Skönt och lite ledsamt samtidigt. Det har varit väldigt bra här den här gången, bästa hitills. Det har bara funkat och känts bra. Så skönt. :) Men det ska bli himla skönt att komma hem till mitt rum och min stora dator och familjen förstås, och skolan.
 
Ja, tåget går 15:05 (hoppas jag, haha), men vi satsar på att vara på stationen 14:30, så kanske vi kommer i tid till tåget. ;P Men ja, några timmar är det ju faktiskt kvar, så. Hörs senare. :)

De Fem Legenderna

Säger bara en sak: Se den!!! Både skrattade och grät till den. Bara bra gjord på alla sätt och vis. Superfilm verkligen! :D

Näst sista morgonen

Näst sista morgonen i Gbg, men vi ska inte vara ledsna för det! :)
 
En liten bror sov över här inatt och sitter nu och spelar Rollercoaster Tycoon med sin storebror. Vi ska nämligen gå på bio idag istället eftersom det blev strul igår. Vi hade nämligen varit och köpt biljetter till 15:50-vsningen av De Fem Legenderna igår, men när vi åkte in för att möta brödern och se filmen visade det sig att vi fått biljetter till 13:30-visningen istället! Och jag lovar att vi sa 15:50 till hon i kassan! Inte roligt, men J pratade med dem och vi fick faktiskt biljetter till De Fem Legenderna idag istället, och vi fick till och med gå på den i 3D om vi ville, så det tog vi! Så det blir 14:20 idag istället. Och J (egentligen vi då) fick dessutom fribiljetter till att använda till vilken film som helst, förutom VIP, haha. SÅ ja, bio till slut! :D Och jag ska fortfarande köpa popcorn, hehe.
 
Annars sitter vi/jag mest och spelar Star Wars eller lagar mat, eller kanske pussas lite, haha. :D
 
Lillbrorsorna verkar gilla mig. Yay! Äldsta lillbrorsan är pokémon-freak också, haha. Fett kul!

2013

Ja, igår var vi hemma och spelade Star Wars: The Old Republic typ hela dagen igen, haha. Och la oss sent...
 
Men idag ska vi på bio med småbröder. Nice! :D Och jag ska betala för biogodis idag (för mig och J typ iaf), haha. Alldeles för mycket popcorn på den här resan. Men jag äter iaf inget godis alls. :D

2013

Herre gud! Ja, vi får väl se hur det här året blir. :O Det började med MMORPG och Star Wars, så! ;)
RSS 2.0