Sista dagen 2012

Hemmadag! :D Hemma inomhus hela dagen, muahaha, och spelat Star Wars: The Old Republic tillsammans. <3
 
Vi har också haft vår lilla julafton idag. Fick 3D-kristallbilden vi tog i lördags, och en ring han gjort själv med initialerna "C H W L" ingraverade (eller hur han nu har gjort det, haha). :)
 
Nu försöker vi få middag innan nästa år, och sen kanske vi ska titta på Love Actually, eller spela mer. Vad vet jag. Haha. Jag har en hel färsk ananas för mig själv iaf. :D

Sista söndagen 2012

Idag var vi alla två lite segare på att komma upp, men vi kom upp och fick frukost och sånt. Sen hann vi spela lite Star Wars tillsammans innan det var dags att dra ut igen (herre gud, vi är ju aldrig hemma nu ju! :O).
 
Idag var det bio; Hotel Transylvanien. Så himla bra film! Rekommenderar den helt klart. :D Vi köpte stor popcorn också, men det vet ni inte om.
   Sen tog vi oss till Åhléns och jag bytte storlek på strumpor och vi gick runt och kollade lite + handlade lite mer mat. Och nu är vi äntligen hemma igen. :) 
 
Inser att det inte blev så långt om dagen idag, haha, men det känns som att det har varit en lång dag med mycket gående omkring och resande i stan.
 
Det ska bli pannkakor till middag idag iaf, och sen är det ju De Tre Musketörerna 21:00 SVT1!!! :D

Lång lördag

Ja, första gången jag inte gråtit första kvällen hos J. Men så fick vi ju också middag vid rimlig tid och la oss relativt bra tid och sånna saker. Skönt med lite rutiner och struktur (och jag sov ju typ max 3h natten till igår + massa grejs med tågen, så vart ju ganska trött). Och han är så snäll och lagade middagen och diskar allt och sånt. Jag får knappt hjälpa till, haha. ^^
 
Idag så hade vi väckarklocka på nio, men jag kom upp närmare tio, haha. Men jag har nog ändå sovit åtminstonne 8h inatt. Men blev väldigt förvånad imorse, för jag var den riktigt sega upp ur sängen idag! Och vi var båda uppe vid tio och åt frukost typ! Och jag behövde nästan inte göra frukost själv, hihi. <3
   Vid kvart över tolv iaf kom vi iväg på dagens äventyr, men först var det lite kläddproblem eftersom de inte har snö här i Gbg utan typ regn/höst. Jag har bara med mig vinterkläder, så fick låna jacka av J och var väldigt försiktig om skorna när vi var ute och gick.
 
Vi började med att åka och fixa biobiljetter till imorgon och onsdag. Imorgon blir det "Hotell Transylvanien" med bara jag och J, och på onsdag blir det "De fem legenderna" tillsammans med J:s småbröder.
   Sen fixade vi lite snabbt en julklapp till mig, vilket var att ta ett 3D-foto i kristall/glas. Coolt!
   Sen åkte vi långt, långt bort till IKEA och gick runt där + åt lunch. Det är så himla kul! Och de har mysiga gosedjur... <3 Och maten är så stört god! (Och de har visst fantastiskt goda kanelbullar enligt J, haha)
   När vi var klara på IKEA sen till slut så gick vi snabbt till Media Markt och sedan vidare till Coop Forum för att handla mat. Det brukar alltid bli rätt dyrt när jag är här, mycket tror jag för att vill köpa massor med konstig dyr mat när jag är här typ. Men den här gången gjorde vi inte det, så det hamnade väl runt 400-500kr sammanlagt, även om J köpte lite grejer till hushållet i allmänhet också. Förut när jag har varit här har vi sammanlagt handlat mat för ca 1400kr, för två pers i ca. 1 vecka. Ja, då är det nog nånting fel med matprioriteringarna, haha (totalt mitt fel).
 
Vi lyckades öven ta oss hem i mörkret och fick pizza till middag (fryst som man värmer själv) istället för den tänkta fisken då vi var fortfarande relativt mätta efter lunchen på IKEA. Sen har vi även tittat på filmen Brave idag efter middagen, med engelskt tal. Gud vad jag älskar den filmen, och speciellt den engelska, för de pratar lite gammal engelska plus med riktig skotsk dialekt!! Precis som det ska vara när man kommer från Skottland! :D (Inte för att de probably ens pratade engelska på den tiden där, men iaf)
   Nu försöker vi få ett nytt äventyrsspel att fungera; Sinking Island, så vi kan spela det tillsammans. <3
 
Jag har även lite halvt börjat spela Star Wars: The Old Republic, nu när man kan ladda ner och spela det gratis. Och J spelar, så nu har vi äntligen ett MMORPG att spela tillsammans! Och jag kan få tag på 60-dagars subscriptions till spelet helt gratis (och lagligt!!), haha. ;)
 
Ja, lång dag som sagt, haha.

Resa till Gbg

Min enda (och därmed värsta) negativa upplevelse av SJ. Tog ett tag att komma till Gbg idag, haha. Men jag skyller inte på SJ, de kan ju faktiskt inte rå för att vagnarna får fel på dörrarna eller att växlarna blir skumma. :P
 
Åkte hemifrån vid hav nio imorse och var på Centralen vid fem över nio eller så. Tåget gick 9:25 precis som det skulle och det gick smidigt och bra att komma på och hitta plats och så. Blev visserligen plats vid gången och att åka baklänges, men det fanns eluttag! :D Alla utom jag vet säkert redan att SJ regionaltåg har eluttag, men jag upptäckte det idag, haha.
   Så vi åkte on time och vagnarna var coola och lite high-tech (dörrarna "inomhus" öppnades gemom att vista handen framför dem! :O) och ljust och fräscht och så. Sen kom vi till Sundbyberg (alltså inte särskilt långt) och upptäckte att vissa av dörrarna till vagnarna inte gick att öppna. Så vi stod stilla där i närmare 40 minuter eller liknande antar jag.
   De sa sen att om man ville kunde man byta till ett annat tåg som skulle förbi Sundbyberg också, men som inte gick ända fram till Gbg, men jag satt kvar och väntade snällt. Spelade mig inte så stor roll så länge det inte var något farligt som hände, men till slut så bad de alla att gå av och föreslog att man skulle åka tillbaka till Stockholm och sen ta ett X2000-tåg till Gbg som gick 11:14, så ja, 10:27 var man påväg tillbaka till Stockholm på pendeltåg då. :P
 
Jag lyckades iaf komma på det X2000 tåget, och jag lyckades/vågade även fråga en som jobbade om vilka platser som var lediga på tåget, så kom in i rätt vagn och fick en fönsterplats och lyckades stoppa undan allt bagage bra och så. Dock blev det baklängesåkning igen, såklart... Och jag mår ju illa på X2000 eftersom det är som att vara på en båt typ, så ja. Och så blev jag hungrig sen på det också, så det blev inte så mysigt sen iaf nej.
   Men vi skulle komma fram 14:25 (istället för 14:00), fast det var växelfel, så vi kom iväg ungefär 10min sent. Sen på vägen åkte vi extra förbi en station för att hämta dem som hade åkt ifrån 9:25 tåget för att byta längre fram för att komma till Gbg. Sen var det något random stopp i mitten (som jag knappt märkte), så det slutade med att vi var 25min sena allt som allt. Och jag mådde illa och var hungrig. Men det gick.
 
Men J var ju där och tog hand om mig sen så. Och vi kom hem och jag fick mat och vatten och puss på pannan. :) (Jag låter som en hund nu, haha)

Spännande dag

Helt klart en spännande dag, eller vad jag ska kalla det. Men nu är man iaf äntligen i Gbg och "hemma". Ska försöka orka berätta om allt besvär under dagen senare, haha.

Gbg

Ja, imorgon morgon bär det av till gbg en vecka. Nervös, stressad och orolig innan som alltid. Men det blir nog bra, som det ändå brukar bli. Den där stunden precis innan man ska göra något är alltid det värsta.

God jul!!

God jul till alla!!! ^__^ :D <3

Tenta rättad!!!

Modelleringstentan är redan rättad!! Och jag fick C!!! ;) Rekordrättning, haha!

Tenta över + nytt kylskåp

Tentan imorse gick bra tror jag! :D Var klar vid 12, och det känns som att jag skulle kunna få kanske D eller C, så jag hoppas på det!
 
Det var tur att jag var klar så tidigt, för när jag kom hem kom plötsligt det nya kylskåpet, så då fick jag ta hand om det. Det innebar att snabbt försöka rensa ur gamla kylskåpet och flytta saker ur vägen och prata lite med och kolla när killen bytte kylskåp, men det gick bra. Dock måste vi fortfarande hänga om dörrarna, så maten kan vi inte sätta in igen utan nu får vi vänta tills pappa kommer hem och kan fixa det. Vågar inte testa själv, haha. :P
 
Så ja, det har hänt mycket idag. Har även hämtat ut och slagit in den allra, allra sista julklappen nu (skulle ha kommit fram 27/12, men kom igår!) och upptäckt att vi inte har kakao hemma, så får vänta med att göra kola till senare. Så nu kollar jag ifatt på lite serier över nätet ("Allt för Sverige", "The Big Bang Theory" och "The Guild") och väntar på att pappa ska komma hem. :o

Tenta imorgon

Tenta imorgon 9:00-14:00 i modellering. Sen är det lov på riktigt! :D (dvs. jag kan fortsätta att göra annat än att plugga heltid, hehe...). Men tentan är i Frescati imorgon, så det är nice. Mycket närmare hem! Och inga bussturer imorgon! Ska bli så mysigt att vara tillbaka där. Pluggade ju Engelska I i de husen. <3
 
Nej men nu ska vi se om jag kan få lite sömn innan imorgon också, haha. :P

Tentaplugg

Nu har jag faktiskt pluggat och dubbelkollat och lärt mig saker idag, så det så! ;) Det känns som att det går bra och som att jag fattar ändå och så. Borde helt klart ganaranterat klara tentan. exakt vilket betyg det sen blir vet jag inte, men målet är ju i första hand att ha så få omtentor som möjligt. ;)
 
Jag har även hunnit göra några inspelningar, haha. Har inte kunnat göra det i helgen då pappa har jobbat med att redigera en film på min dator (lillbrorsans luciatåg i skolan. Massa föräldrar som pressar och vill se sina barn då de ställde in luciatåget för föräldrarna, haha). 

Helg

Ja, igår skulle jag handla sista julklappar i Kista centrum som sagt, och det lyckades! Tyckte jag fick till ett par riktigt bra köp dessutom, så nu är klapparna avklarade iaf! Och jag har till och med slagit in dem alla ;) (utom en som förhoppningsvis kommer fram innan jul i posten). Det tog nästan 2h att slå in allt ordentligt, blev ju en 13+ paket eller något sådant så.
 
I torsdag var vi på luciafika hos A, och igår eftermiddag var jag där igen för att träffa henne och få några serier, hehe... Det var supermysigt, och just igår hade de tre hundar hemma också så.
 
Idag har jag fått lämna bort stora datorn det mesta av dagen för att pappa behövt jobba vid den, samt skulle ju ha börjat plugga till modeleringstentan på torsdag. Men vad och hur ska jag plugga till den? Det finns en exempeltenta att titta på, men till den finns det inget facit för att "frågorna är så lätta så man behöver inget facit". Ursäkta? Klart de är lätta föpr dig som är lärare, men det kanske inte är så himla självklart för oss elever. Hallå???
   Har som sagt ingen aning om hur och vad jag ska plugga på till denna tenta. Mitt vanliga problem med andra ord. Hur pluggar man egentligen? Hur vet man hur man ska plugga, och på vad? Om vi hade fått någon form av instuderingsfrågor eller vad som helst så visst, men hur pluggar man på hur man ska rita upp modeller? Va?
   Tror iofs att jag kan klara tentan, och ska självklart plugga och kolla på saker och sånt ändå, men vill mest bara att den tentan skall vara förbi, för sen är det bara roliga saker igen. Programmeringstenta, och sen ny termin med nya kurser! <3
 
Övrigt: Göra kola i helgen, eller på torsdag efter tentan?

Luciafika

Så ska man över till grannen på luciafika. Mysigt! :)

Och vi är nästan klara med inlämningsuppgift 2 i programmeringen! :D Alla andra kommer typ börja på den efter jul och sitta de 2 veckorna, nej tack! Vi är nästan klara redan nu. Så mycket bättre!

Annars sitter jag och spelar in resten av dagarna typ, haha. Fast imorgon ska jag ju jaga julklappar i Kista centrum, har ju 4 kvar att köpa!

Onsdag 12/12

Tja, grupparbetesprogrammering 13-14 och föreläsning 15-17, så idag har i princip sett ut som föregående dagar den här veckan och delar av förra veckan.
 
Fast idag gick jag ifrån i pausen och missade andra halvan av föreläsningen för att hinna åka med mamma hem så jag kunde hinna hämta ut ett paket och äta middag innan jag skulle till extra tidig orkester med julavslutning. Väldigt liten grej, men jag är ju mest där för lärarna så, haha. 
 
För den/de som är intresserade publicerar jag en ny del av mitt spelande av "Dark Parables: The Exiled Prince" varje dag, så nu finns del 4 uppe på YouTube. Jag *hoppas* att länken lite längre ner till höger under "externa anteckningar" går till min sida där man kan hitta episoderna, haha.
 
Annars är det tenta i modelleringskursen nästa torsdag 20/12, och jag har fortfarande 4/13 julklappar kvar att skaffa. Kris!!! Hoppas kunna göra det på fredag i Kista centrum kanske, haha.

Skola och inspelningar

Ja, som sagt, sedan i helgen har jag hållt på lite varje dag (t.ex. typ hela söndagen, haha) med att spela in när jag spelar. Det är hur kul som helst! :D De tre första delarna finns uppe på min YouTube nu: link 
(^ hoppas länken går till spellistan nu bara, så man kan välja själv vilken man kan se. Vet inte hur man bäddar in enstaka klipp från en spellista...)
 
I skolan så är det fortfarande programmering, vilket är sååå roligt!! <3 Men från och med imorgon är det tillbaks till modelleringskursen, och tenta i den 20 december (alltså nästa torsdag). Sen är det jullov!
Måste fixa sista julklapparna!! Stress!!!!
 
Men i januari är det programmering igen i typ 2 veckor, 7 - 18 januari, med tentan lördag 19 januari. Tråkigt att det tar slut... Men då blir det iofs istället "Bild och ljudhantering", och lite senare under terminen mer programmering i "Programmering 2"! Och väljer jag kontruktion får jag massa fler programmeringskurser, haha. Kommer då att ha lärt mig hantera programmeringsspråken:
  • Python (3.1)
  • Java (1.7)
  • C#
  • .NET
  • C
  • C++
Ganska nice lista, haha. Roligt!!!

Del 2

Ja, sitter i skolan just nu och väntar på grupparbetes-människor, så passade på att ändra del 2 av "Dark Parables: The Exiled Prince" från privat till offentlig på min YouTube. Enjoy! ;)

 

Kan tyvärr inte få med bara del 2, blev hela spellistan här istället. D: Men om man hoppar till slutet av del 1 så hoppar den vidare till del 2. Sorry att jag inte kan görat smidigare. >__<

Spelat in och lagt upp

Tja, nu har jag spelat in ett par "episoder" när jag spelar ett spel, och jag har vågat lägga upp första delen på YouTube nu, haha. SKratta så mycket ni vill åt mig, det är lite det som är meningen. Jag bjuder på det. ;)
 
Btw, låter min röst verkligen såhär? o.o Haha.
 

Spelvideor

Ja, har hållt på med det i princip hela dagen och trixat och testat grejer och så (förutom att åka med S till Täby C för julklappar en stund). Tycker mina program funkar bra ändå, tar mig runt lite olika tillkortakommanden/problem, haha. Vi får väl se om jag kommer att ha någonting tillräckligt bra någon gång för att våga lägga upp någonstans på nätet (typ YouTube). Men jag gör det ju i första hand bara för mig själv för att ha kul så. :D
 
*livet är så allmänt bra hela tiden nu, haha* :D

Det funkar!

Hittade ett gratis-program för att spela in vad man gör på skärmen, och efter en del trixande med det samt kolla på ett youtube-klipp med hjälp och tips så funkar det alldeles perfekt och utmärkt nu! Bra bild och ljud, iaf mer än tillräckligt för mig! :D Och jag låter förvånandsvärt bra inspelad på engelska, vilket är förvånande, men väldigt roligt (jag tycker iaf det :P). Så nu kan jag ha massa kul med att spela in när jag spelar spel med kommentarer och så. Bara för kul. :D Får se om jag någonsin lägger upp något på nätet, haha, men det blir isf senare. Just nu ska jag bara ha kul för mig själv. ;)

Jag använder programmet CamStudio (för inspelning av både video och ljud), med xvid-codec och mikrofonen på min webbkamera (väl kanske inte den bästa, men jag tycker den funkar och låter bra, så). :) Och mina filer blir under 2GB, även om jag spelar in i typ en timme i sträck, haha. Awesome!

Spela in

Jag tycker det verkar jättekul att spela in och kommentera medan man spelar (okej, nu lät det jättetråkigt och töntigt bara för det, haha), så tänkte försöka få tag på program för att testa det. Jag kommer vara så dålig på det, haha, men poängen är ju mest att jag ska ha roligt. :D
 
I skolan går det som alltid fortfarande bra. Älskar att programmera! <3 Och nu har vi fått klart första uppgiften, och börjat jobba så smått på den andra, stora uppgiften som skall in innan 19 januari. Men från och med nästa onsdag till 20 december går vi tillbaka till förra kursen och har tenta i den, så det är inte så mycket tid för programmeringsuppgiften som man skulle kunna tro. :P Men jag tror vi kommer fixa den bra, och det kommer bli så kul. :D

Programmering

Programmering är verkligen superkul!!! Och nu är jag äntligen klar med alla övningsuppgifter till och med torsdagens föreläsning. Igår gick jag inte på föreläsningen för bussen pajjade ihop typ, haha. Ska kolla på den över nätet imorgon (hann inte idag. Uppgifterna tog sådan tid...) och sen försöka påbörja de övningsuppgifterna också. Fast måndagens föreläsning hänger lite ihop med dem också, så vi får väl se hur mycket jag fixar innan dess. Men jag har iaf klarat av alla uppgifterna själv och lärt mig massor! Det är verkligen superroligt!!!
 
Fick en massa paket och grejer igår också, haha. Och vi har värsta vinterlandskapet! Hoppas det håller till jul bara. D:
 
Nu ska jag försöka komma ihåg att svara på mail från farmor och spela lite spel. Suttit med programmeringsuppgifterna sedan klockan 12 idag typ. Jätteroligt, men tar tid. Speciellt när man inte riktigt förstår problemet. Men, men, listade till slut ut allting på egen hand. :D (dvs. behövde inte fråga någon om hjälp utan kunde ta reda på saker själv och/eller lösa själv och så). 
 
Ja, nej, jag typ lever och kämpar på i skolan. :D
RSS 2.0